Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: LG’s opvouwbare smartphone is anders

Howel Royole en Huawei beiden een opvouwbaar display gebruikten dat aan de buitenkant van het toestel zit, koos Samsung al lekker anders voor een opvouwbaar display aan de binnenkant. Bij LG maken ze zich er iets gemakkelijker vanaf…

Ik moest even achter mijn oren krabben toen ik het plaatje van de LG V50 ThinQ zag, maar ik snap hem ergens ook wel. Ook dit toestel is opvouwbaar, maar zonder indrukwekkend scharnier. Zelfs zonder indrukwekkend display. Nee, gewoon twee displays. En daarmee is LG de tweede die we dit zien doen. Ja, Alcatel was ze voor. Jaren geleden al. En toch snappen wij de meerwaarde wel.

De LG V50 ThinQ behoort tot de eerste 5G Android’s van LG. Het display meet 6,4 inch en is een QHD+ OLED display. Het tweede display meet met 6,2 inch opvallend genoeg net iets minder groot. Ook dit is een QHD+ OLED display.

Voor een verhoogd entertainmentgehalte heeft LG ook DTS:X ondersteuning aan het toestel toegevoegd. Audiofielen kunnen uitkijken naar de 32-bit Quad DAC. Het toestel is IP68 waterdicht.

Ook de camera’s hebben vernieuwingen meegekregen in de vorm van Dual-FOV. Daarmee doet LG aan verbeterde object tracking om de focus scherp te houden. Achter krijg je een 16MP groothoek, een 12 MP standaard en een 12MP telelens. Voorop krijg je een 8MP standaard selfiecamera en een 5 MP groothoekcamera.

Waar Nokia’s vlaggenschip opvallend genoeg de Qualcomm Snapdragon 855 links laat liggen, laat LG deze kans niet schieten. Bij LG krijg je wel de Qualcomm Snapdragon 855, met 6GB werkgeheugen en 138GB opslagruimte. Bovendien kun je een microSD kaart plaatsen. De accu is met 4.000mAh ook fors.

In het persbericht staat nog geen adviesverkoopprijs, maar het zou ons niet verbazen als dit het goedkoopste opvouwbare toestel zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.