Hoe zit de Oppo Reno serie nou in elkaar

Oppo Reno2 Zwart

Eerlijk is eerlijk. Wanneer het om de Android smartphones van Xiaomi gaat, is er geen touw aan vast te knopen welk toestel waar thuishoort in de hiërarchie. De Oppo Reno2 series klinkt als de opvolger voor de huidige Reno series, maar we laten je graag zien dat je het een beetje in perspectief moet zetten, om het echt te snappen.

De Oppo Reno series in Europa

De Oppo Reno series kent, zover wij weten, 9 modelseries. Die modellen zijn veelal weer verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen qua opslagruimte en werkgeheugen. Voor deze opleg negeren we het verschil in geheugen en opslagruimte.

We negeren ook modellen die niet in Europa op de markt zijn gekomen of die wachten om uit te komen. Denk aan de Oppo Reno Ace die op het punt staat gelanceerd te worden in Azië. Overigens is het zo dat niet alle Reno’s die in Europa worden verkocht, ook in Nederland worden verkocht. Wij zijn geen 5G land, dus de Oppo Reno 10x Zoom 5G hebben wij hier niet in de schappen liggen. In de tabel nemen we hem wel mee. Het toestel heeft namelijk dezelfde specs als de Oppo Reno 10x Zoom. Echter met een 5G chipset naast de 4G ondersteuning.

Prestaties voorop?

Voor wat betreft de Oppo Reno en de Oppo Reno2 Z was het lastig te kiezen welk van de twee vermeld wordt als het laagste toestel uit de serie. Qua chipset prestaties wint de Oppo Reno het, maar de Oppo Reno Z heeft op papier een veel sterkere camera propositie. Omdat Oppo zich op de creatieve gebruiker richt, maken we de camera leidend. Bij de overige toestellen is de rekenkracht leidend. Bovendien is de chipset deels bepalend voor de accuduur en de prijs van het toestel.

[table id=1 /]

Wat je hier ziet, is dat de Reno 2 nog niet het belangrijke vlaggenschip is in deze serie. Die rol blijft weggelegd voor de Oppo Reno 10x Zoom. Niet vreemd, want dat toestel presteert nog heel goed. Bovendien is dat toestel net een half jaar oud. Het zou zonde zijn om deze te vervangen.

Dat er vervanging komt is wel duidelijk, maar de vraag is wanneer. Oppo zou, net als zustermerk OnePlus, kunnen kiezen een om voor eind van het jaar nog snel een toestel op basis van de Qualcomm Snapdragon 855+ uit te brengen. In China doet Oppo dit binnenkort al met de Oppo Reno Ace, die ook op Android 10 draait. Echter heeft die niet meer de kenmerkende haaienvin camera. De Oppo Reno Ace lanceren in Europa zou wellicht wat vreemd aanvoelen. Maar als ze de prijs scherp inzetten, zou de Oppo Reno Ace wel dé uitdager worden voor de OnePlus 7T die toch nog altijd moeite heeft met de camera.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl