Een drone op waterstof, het kan in Nederland

Nederland, waterland. Dus waterstof hebben we ook. Onlangs voerde NLR een testvlucht uit met een drone die werd aangedreven op basis van dit vluchtige gas.
Twaalf dagen geleden liet het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) een drone met een waterstoftank over een stukje Nederland vliegen. Om precies te zijn op testcentrum Marknesse. Het is de missie van NLR om in 2070 de luchtvaart emissievrij te maken. Vliegen op waterstof behoort tot de opties om dit mogelijk te maken. In 2030 moet de luchtvaartsector al 35% minder CO2 uitstoten.

Deze eerste drone vloog met een vermogen van 2kW. De volgende stap voor het team is om een drone met een vermogen van 15kW de lucht in te sturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram