Logo GadgetGear.nl
Picture of Michiel Schuur
Michiel Schuur

Review: HyperX CLOUD Flight Wireless Gaming Headset

Michiel Schuur beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Comfortabel
  • Grote accu
  • Solide bouw
  • Mic los te koppelen

THE BAD

  • Geen active noise cancelling
  • Mute knop voelt niet premium

Zo nu en dan komt er op de redactie van GadgerGear.nl een heerlijk primeurtje langs. Vandaag presenteert HyperX hun nieuwste Gaming Headset. GadgetGear.nl heeft een van de eerste exemplaren in handen weten te krijgen. Zet HyperX hiermee wederom een kwaliteitsproduct op de markt? GadgetGear.nl test de HyperX Cloud Flight Wireless Gaming Headset.

HyperX, het E-sport broertje van de in het zonnige Californië gevestigde Tech-producent Kingston Technology Corporation. HyperX is al lang een gevestigde naam in de fanatieke gaming community. Met een breed scala aan gaming-gear als onder andere muizen, ramplanken en uitstekende headsets is HyperX de favoriete gear-leverancier van meerdere professionele E-Sport ploegen. De nieuwste telg in de HyperX familie is draadloos voor PC, Xbox en PS4 en goed voor 30 uur gaming op één batterijlading. Door de meegeleverde dongle is de Cloud Flight draadloos te verbinden met een bereik tot 20 meter.

Unboxing

De HyperX Cloud Flight wordt lekker compleet afgeleverd. Het geheel, verpakt in een herkenbare zwart/rode doos bevat een dongle om de headset met je PC of console te verbinden, een micro-usb kabel, een 3.5mm audiokabel en de losse microfoon die middels de gebruikelijke 3.5 mm plug met de headset is te verbinden. En oh ja, de HyperX Cloud Flight zit er natuurlijk ook gewoon bij. Alles wat je nodig hebt dus!

Design

Nadat we de HyperX uit zijn verpakking hebben gehaald valt direct op dat de mannen van HyperX niets hebben veranderd aan het design waarmee hun headsets al jaren worden geproduceerd. De HyperX Cloud Flight is overwegend zwart. De headset is niet overdreven versierd met potsierlijke tribals en draken. Gelukkig! De headset is voorzien van subtiele rode accenten. De oorschelpen zijn voorzien van het bekende witte HyperX logo die naar wens met rode LED’s kan worden opgelicht. Naast het logo is het enige dat verder afsteekt tegen de overwegend zwarte headset de rode kabel die de beide oorschelpen met elkaar verbind. De hoofdband is lekker breed. Een knap staaltje subtiel stoer design zonder onnodige poespas. Precies zoals het hoort!

Constructie

De bouw van deze HyperX Cloud Flight is gelukkig oerdegelijk. De oorschelpen zijn over-ear en de metalen verbindingen waarmee de HyperX Cloud Flight qua formaat op jouw schedel aan te passen is kunnen tegen een stootje. De hoofdband is lekker stevig en is voorzien van een zachte kunstleren padding. Anders dan de metalen verbindingen is de gehele headset van kunststof gemaakt. De HyperX Cloud Flight is voorzien van de nodige aansluitingen en knoppen op de linker oorschelp. Deze oorschelp is voorzien van de aan/uit knop, een micro-usb ingang en twee 3,5mm aansluitingen. Één als ingang voor de microfoon en één voor een niet draadloze audioverbinding. De kopse kant van de linker oorschelp is in te drukken en hiermee mute je de microfoon. Handige feature, maar deze knop voelt nét wat minder premium dan de rest van de HyperX Cloud Flight. De enige knop op de rechter oorschelp is de knop om het volume aan te passen. Dit is geen knop die je moet indrukken maar een handig wieltje waarmee je het volume omhoog en omlaag kan scrollen.

De accu van 1500 mAh garandeert een lange gebruikstijd en de 50 mm drivers zouden kwalitatief hoogwaardig geluid moeten afleveren. met 283 gram is de HyperX Cloud Flight geen vedergewicht, maar door de brede hoofdband en over-ear oorschelpen zou dit niet hinderlijk moeten zijn. Maar daarover later meer…

Geluid

Zoals eerder al verklapt is deze HyperX Cloud Flight voorzien van 50mm drivers. Waar veel headsets zijn voorzien van 40mm drivers pakt HyperX dus lekker uit met deze Cloud Flight. Door de grotere drivers heb je kort gezegd beter geluid. Voornamelijk is de bas hierdoor helderder en dieper. Maar is dit ook te horen op deze HyperX Cloud Flight?

Ja! De hoge én lage tonen komen prima uit de forse drivers. Ook bij hoog volume is de basweergave diep en helder en is de vervorming van de audio écht minimaal. Het geluid is heel erg goed in balans en klinkt levensecht. Zelfs als ik het volume volledig opendraai toont de HyperX Cloud Flight geen enkel spoor van twijfel. Kraakheldere monologen, emersive soundtracks, ronkende boxer-motoren en overtuigende explosies. Deze Cloud Flight kan het allemaal. Ook op volume gehoorsbeschadiging. Thumbs up!

Comfort

Oke, de HyperX is niet héél erg licht met zijn 283 gram. Maar eerlijk gezegd heb je hier totaal geen last van. De over-ear oorschelpen zijn lekker bewegelijk en sluiten hierdoor uitstekend aan op de vorm van je hoofd. Doordat zowel de oorschelpen als de hoofdband zijn voorzien van een zeer zacht kunstleer voelt de HyperX Cloud Flight heerlijk comfortabel. De Cloud Flight blijft langdurig stevig op mijn hoofd zitten zonder mij te gaan irriteren. De knoppen zijn goed gepositioneerd en zijn hierdoor snel en moeiteloos te vinden.

Conclusie

HyperX weet met deze Cloud Flight Wireless Gaming Headset een knap staaltje vakwerk af te leveren!

De contructie is oerdegelijk, het design is minimalistisch stoer, en het geluid uitstekend. De headset is door de dongle draadloos met elke PC en console te verbinden en deze draadloze verbinding blijkt erg stabiel te zijn. De verbinding komt moeiteloos tot stand, en is hierna nooit weggevallen. Ook niet toen ik richting keuken liep voor een licht alcoholische versnapering. De microfoon is los te koppelen en voorzien van noise cancelling. Hierdoor is het gekibbel van je vriendin voor je game maten niet hoorbaar. De accu heeft genoeg juice op de HyperX Cloud Flight maar liefst 30 uur lang dienst te laten doen. Note! Hiervoor moet wel de LED verlichting op de oorschelpen worden uitgeschakeld. Houd je deze aan, dan vraagt de Cloud Flight na ongeveer 15 uur om een oplaadbeurt. Oké, de headset zelf heeft geen noise cancelling en ik ben persoonlijk niet helemaal fan van de feels van de mute-knop. Maar op alle andere vlakken weet deze HyperX Cloud Flight mij moeiteloos te overtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.