GadgetGear.nl
Apple MacBook met wereldkaart

Wat kan een VPN voor jouw Android betekenen?

Steeds meer mensen worden zich bewust van de noodzaak om je mobiel goed te beveiligen. Tegenwoordig bedraagt je mobiel immers vaak evenveel gevoelige data, persoonlijke details en betaalgegevens als dat er op je computer staan. Wanneer dergelijke gegevens in de verkeerde handen vallen kan je dat letterlijk duur komen te staan! Daarom is het zaak om onszelf goed te beschermen tegen virussen, cybercriminelen en andere aanvallen.

VPN: een must-have

Een VPN is een must-have in de eerste stappen naar een goed beveiligd mobiel. Een VPN zorgt ervoor dat je on-the-go beveiligd kan blijven surfen omdat je identiteit wordt verborgen van meekijkende ogen. Maar er zijn meer voordelen, lees er alles over in deze blog speciaal geschreven voor de toepassing van een VPN voor je Android.

Iedere connectie beveiligd door encryptie

Het grootste voordeel van het installeren van een VPN op je Android is dat ieder netwerk waarmee je verbindt wordt beveiligd door encryptie. Dit zorgt ervoor dat niemand kan meekijken met jouw online activiteit. Zeker wanneer je verbindt met open Wi-Fi netwerken is dit een groot voordeel, want bij dergelijke netwerken weet je nooit wie jouw gegevens kan inzien en wat hier vervolgens mee gedaan wordt. Maar ook voor je Internet Service Provider wordt het lastiger om je activiteit te volgen.

Als je op zoek bent naar een solide en betaalbare mobile vpn is NordVPN een zeer goede optie. NordVPN hanteert namelijk encryptie van militaire standaard en zorgt ervoor dat je wereldwijd kan streamen in optimale snelheid dankzij 5700 servers in 60 landen. Tevens kiest deze VPN automatisch de server die zorgt voor het snelste internet op jouw mobiel.

Ontloop online restricties in andere landen

Wanneer je de grens overgaat kan het voorkomen dat de overheid of een website die je wilt bezoeken plotseling restricties oplegt voor lokaal internetverkeer. Zo kan je in bepaalde Aziatische landen geen Facebook of Instagram bezoeken en worden internetservices als Spotify niet in ieder land aangeboden. Wanneer je echter een VPN installeert kan je makkelijk aan deze regels ontglippen. Dat komt omdat je via een VPN verbindt met servers op een andere geografische locatie waar die restricties niet van toepassing zijn. Dit is met name fijn als je op vakantie gaat of regelmatig reist! Je kan dan zelf kiezen bij welk land je met de server wil verbinden.

Hoe installeer ik een VPN op mijn Android?

Via de Play-store kan je met gemak allerlei verschillende apps vinden die VPN-services aanbieden. De meeste van deze apps zijn intuïtief makkelijk te gebruiken. Let wel: een goede VPN-service kost altijd geld en worden meestal aangeboden in het formaat van een maandelijks abonnement. Wanneer je een betaalde account hebt aangemaakt kan je met je gegevens inloggen en kan je gebruik maken van de aangeboden VPN. Zo kan je zelf kiezen wanneer je de VPN aan- of uitzet, en vanaf welke locatie je wilt browsen. Niet iedere server werkt echter even snel, dus wanneer websites wat traag lijken te laden; kies dan een andere locatie om te gebruiken voor je VPN.

Mede mogelijk gemaakt door Nord VPN.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.