Logo GadgetGear.nl
Hotel Mumbai Blu-Ray
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Hotel Mumbai (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnig, meeslepend verhaal
  • Sterke cast
  • Fantastisch in beeld gebracht

THE BAD

Enkele Jaren geleden lag de stad Mumbai onder vuur. Onder vuur van terroristen die zeiden te strijden in naam van Allah. Middelpunt van de aanval werd het bekende Taj Hotel. Deze film laat op ingrijpende wijze zien hoe het personeel er voor zorgde dat een groot deel van de gasten de terroristische aanslag wist te overleven.

Het zal je niet verbazen dat een groot deel van de cast voor ons compleet onbekend is. De grote held van de film is in mijn ogen dan ook Dev Patel die de rol van Arjun neerzet. Een bediende in het hotel die hard werkt voor zijn familie. De bediende die uiteindelijk een stevige rol speelt in de politieactie tegen de terroristen. Misschien door toeval, maar vooral doordat hij zijn gasten wilt beschermen tegen de aanvallers.

De film Hotel Mumbai is compleet opgebouwd rond de aanslag op het Taj Mahal Palace hotel in India, iets meer dan tien jaar geleden. We zien hoe de aanslag op gang komt in de stad. Hoe de moslimstrijders hun medelandbewoners onder vuur nemen, onder controle van een terroristische organisatie. Maar we zien ze niet als het pure kwaad.

We zien namelijk ook dat het jonge jongens zijn. Geïndoctrineerd. Een stem die ze via een oortje vertelt hoe het Westen alles van hun ouders en grootouders heeft afgepakt. Maar we komen er ook achter waarom de jongens het echt doen. Voor rijkdommen voor hun familie. Wetend dat ze zelf hun leven voor deze rijkdommen gaan geven.

Nee, Hotel Mumbai is geen gelikte actiefilm geworden. Maar het pure sadisme van de aanvallers en de regels van het geloof maken het verhaal wat onvoorspelbaar en vooral heel verrassend.

Conclusie: Hotel Mumbai

Met Hotel Mumbai heeft WW Entertainment een enorm pakkende film te pakken. De manier waarop de aanslag in beeld is gebracht, is aangrijpend. De voor ons minder bekende acteurs zetten ook een fantastisch spel neer. Ze laten onbedoeld zien hoe de cultuur in India in elkaar steekt. En dat is indrukwekkend.

Hotel Mumbai kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.