Logo GadgetGear.nl
Lenovo IdeaCentre A540
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: De laptops, computers en tablets van Lenovo

Lenovo komt weer met een volle lading nieuwe producten naar de IFA. We hoeven niet op een presentatie te wachten. Lenovo lijkt de hele lineup voor 2019 alvast online te hebben gezet. Opvallend? De nieuwe IdeaCentre A540. Met qi lader in de asymmetrische voet.

13 inch laptops

Lenovo introduceert twee nieuwe 13 inch laptops op basis van Windows 10. Beiden draaiend op een Intel Core Mobile processor met maximaal 16GB aan werkgeheugen en een Nvidia GeForce MX250 GPU.

De Lenovo IdeaPad S340 komt in drie kleurtjes meet Dolby Audio front-facing speakers aan boord. De accuduur van deze IdeaPad moet op 8 uur liggen.

Meer luxe zit in de Lenovo IdeaPad S540. Deze 13 inch laptop komt met een QHD display. Met RapidCharge laadt de laptop sneller op. Ondersteuning voor Cortana en Alexa is standaard aanwezig. Je kunt kiezen voor een uitvoering met een tiende generatie Intel Core i7 processor of een AMD Ryzen 7. Lenovo’s eigen software zorg voor slim management van deze laptop. Zo zal hij weinig stroom gebruiken (en zal de ventilator rustig draaien) tijdens het kijken van films, terwijl beiden flink omhoog gaan op het moment dat je bijvoorbeeld zelf een video aan het renderen bent.

Lenovo IdeaCentre A540

Ik noemde hem al even in de introductie. De nieuwe Lenovo IdeaCentre A540 is een asymmetrisch vormgegeven all-in-one Windows 10 desktop. Hij komt in zowel 24- als 27 inch. In de voet zit een qi lader om jouw smartphone en andere gadgets op te laden.

Lenovo IdeaCentre A540

Om het bureau opgeruimd te houden, krijg je aan de achterkant mogelijkheden voor cable management. Wil je meer veiligheid, dan is er een IR camera met TrueBlock Privacy aan boord.

Opvallend is dat Lenovo in eerste instantie kiest voor een negende generatie Intel Core i7 processor met een AMD Radeon RX560 in plaats van een Nvidia GPU. Echter zullen er ook configuraties komen met een AMD Ryzen CPU en dan krijg je natuurlijk een betere afstemming tussen CPU en GPU.

Lenovo IdeaCentre A540 Voet

De Lenovo IdeaCentre A540 komt met Dolby Audio speakers aan boord. Deze worden geproduceerd door Samsung’s Harman.

Lenovo Chromebooks

Lenogo komt met nieuwe Chromebooks. Dit zijn hybride flip-over modellen met touchscreen. Ze zijn dan ook als tablet te gebruiken. Er komen zowel verschillende kleuren als schermformaten. De kleinste uit de serie is de Lenovo Chromebook C340. Deze laptop komt met een 11 inch display en maximaal 128GB opslagruimte.

Lenovo Chromebook C340

Lenovo G34W Gaming Monitor

Het is al lang geen geheim meer dat steeds meer gaming hardware op de IFA wordt gepresenteerd dan op de GamesCom. Zo ook de nieuwe Lenovo G34w Gaming Monitor. Een 21:9 curved display met een QHD resolutie. De curve meet 1500R, wat ideaal is voor gaming en het kijken van films.

Lenovo G34w Gaming Monitor

Lenovo Tab M7 en Tab M8

De tweede generatie mainstream Android tablets van Lenovo is ook een feit. De M7 en M8 zijn gelanceerd. Beiden richten zich op een budget ervaring, maar netjes met een metalen behuizing. De tablets komen met WiFi en 4G.

Lenovo Tab M8

Ook nieuw is Kids Mode 3.0. Daarmee kunnen ouders het gebruik door kinderen beter onder controle houden. Zo kan content beter worden afgestemd op de leeftijd van een kind. De accy van de M7 gaat 10 uur mee. De M8 heeft een accuduur van 12 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.