GDD: Camera X maakt Android apps die camera’s gebruiken veel beter

Oppo Reno 10x Zoom Backcover front

Ooit jezelf afgevraagd waarom een foto vanuit de Twitter app zoveel slechter is dan wanneer je de camera app van de smartphone zelf gebruikt? Omdat de native camera app is ontwikkeld op de camera hardware in de smartphone en daar heeft een Twitter of andere app geen tijd voor. Maar daar gaat verandering in komen.

Tijdens de Google Developer Days in China heeft Google haar Camera X aangekondigd. De eerste merken die hiermee aan de slag gaan, zijn Oppo, Motorola, LG en Samsung.

Toestellen die CameraX ondersteunen, maken het voor app ontwikkelaars gemakkelijker om alle functies van een camera te gebruiken. Denk aan stabilisatie, HDR, zoom etc. Hierdoor kunnen apps als Twitter en Instagram met CameraX veel betere foto’s schieten.

De ontwikkeling van CameraX zet fabrikanten zonder Google licentie overigens weer een stap verder buiten spel. Huawei zal zonder twijfel een alternatief bedenken voor CameraX, maar dan moet het merk dit ook nog aan de man weten te brengen bij ontwikkelaars. Dat kan nog een stevige uitdaging zijn.

Deze aankondiging volgt nauw op de nieuwe toestellen van Apple. Apple heeft voor de iPhone 11 generatie veel aandacht gelegd op de camera. Onder anderen doordat je verschillende videostreams tegelijk kunt vastleggen. Het Android kamp zal zonder twijfel snel met alternatieven komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.