Amazon Echo Speakers
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit zijn de Amazon Echo Studio, Echo Dot (2019) en Echo (2019)

Amazon heeft vandaag drie nieuwe Amazon Echo speakers gepresenteerd. De Echo kreeg een face-lift. De Echo Dot een klokje en de Echo Studio? Dat wordt dé Apple HomePod killer van Amazon.

Amazon Echo Studio

Met de Amazon Echo Studio zet het bedrijf ook eindelijk een speaker van formaat neer. Met een prijskaartje van $199 is hij nog steeds veel goedkoper dan de Apple HomePod, maar op papier is Amazon geluidstechnisch een stuk verder.

Zo bevat hij een autotune systeem waarbij de speaker de audiokwaliteit aanpast op de ruimte waar hij in staat. Zeg maar wat Sonos doet met Auto TruePlay. De speaker is als 3-weg systeem opgebouwd. Er zit dus een tweeter, een mid-range speaker en een woofer in. Dit speakersysteem is Dolby Atmos gecertificeerd.

Met de Amazon Echo Studio neemt Amazon het ook op tegen de Google Home Max.

Amazon Echo Dot (2019)

De kleinste echo speaker krijgt ook een upgrade. De Echo Dot gaat er niet heel anders uitzien, maar krijgt wel een LED klokje achter het stoffen exterieur. Daarmee is deze beter als wekker te gebruiken, maar ook als kooktimer kan hij laten zien hoeveel tijd je nog hebt voor de bereiding klaar is. Mogelijk komen er ook andere functies voor dit LCD display. Het prijskaartje komt op $59 te staan.

Amazon Echo (2019)

De Amazon Echo krijgt een stevige make-over. Het uiterlijk is compleet vernieuwd. Ook de interne componenten zijn aangepakt. Het is alom bekend dat de stoffen uitvoering nog niet top klonk. Dat zou nu een stuk beter moeten zijn.

Alexa krijgt verdere aanpassingen

De slimme assistent, Alexa, die op de speakers draait, krijgt ook wat aanpassingen. Zo wordt met een nieuw algoritme de stem een stuk natuurlijker. Ook is het mogelijk om de stem van Samuel L Jackson in te stellen. Amazon voegde al vaker bekende acteurs toe aan de stemmenkeuze van Alexa. Voor gezinnen waar meerdere talen worden gesproken, zal Alexa naar meerdere talen luisteren en in de juiste taal antwoorden. Google Assistant doet dit overigens ook. Ook gaat Alexa emoties herkennen en haar feedback daarop aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.