Het duurt nog heel even tot Samsung haar Galaxy Note10 zal presenteren. Toch laat Samsung al even haar Exynos 9825 chipset zien. Een nieuwe chipset die zeer waarschijnlijk in de nieuwe Note10 zal zitten. En dat zou een interessante stap zijn.

Tot nu toe kreeg de Note namelijk de chipset van de S-series mee. Maar met de Samsung Exynos 9820 is Samsung ook eindelijk in staat om 7nm chipsets te maken. Deze zijn zowel snel als energiezuinig. Hoewel Amerika en China al wel een 7nm Qualcomm Snapdragon 855 chipset kregen in de Samsung Galaxy S10, moesten wij in Europa het doen met de langzamere en minder energiezuinige Samsung Exynos 9820 op 8nm. Met deze nieuwe chipset haalt Samsung haar achterstand in.

Met deze nieuwe chipset doet Samsung nog iets interessants. Normaal zijn het alleen Huawei en Apple die in de periode voor kerst een nieuwe chipset presenteren. Met de nieuwe Note10 doet Samsung eigenlijk hetzelfde. Andere merken moeten tot begin 2020 wachten, wanneer Qualcomm haar nieuwe chipset vrijgeeft.

Verwacht overigens nog geen wonderen. Deze chipset lijkt dezelfde CPU’s en GPU te bevatten, op dezelfde kloksnelheid. Ook het geheugen lijkt gelijk gebleven, net als het LTE modem. Gebruikers gaan dan ook vooral meren dat het toestel energiezuiniger is en mogelijk minder warm zal worden.

Samsung zal mogelijk ook met een 5G modem gaan werken. Dat zal het Exynos Modem 5100 zijn dat in de Samsung Galaxy Note10+ 5G zal liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.