Review: Minix USB-C Multiport Storage Hub 120GB & 240GB

Onlangs kwam Minix met wel heel interessante accessoires voor gebruikers van USB-C laptops, smartphones en tablets. Met de Minix USB-C Multiport Storage Hub voeg je niet alleen verschillende aansluitingen toe aan jouw device, maar ook nog eens 120GB of 240GB aan opslagruimte. Dat is lekker!

Unboxing

In de verpakkingen van de Minix USB-C Multiport Storage Hubs vinden we het volgende;

 • Minix USB-C Multiport Storage Hub 120GB of 240GB
 • Documentatie
 • Opbergzakje

Vooral dat opbergzakje zijn we blij mee. Deze hubs liggen in het zicht. Krassen zijn dan heel storend. Met deze zakjes geef je ze net dat beetje extra bescherming wanneer je ze in je laptop tas stopt. Handig!

Design

Qua design zien we dat Minix weer met een silver en space gray uitvoering op de markt komt. Uiteraard gericht op de Apple MacBook Pro koper, maar stiekem conformeren vele andere merken zich hier ook aan. Zo mag de Huawei MateBook 13 ook best Space Gray genoemd worden.

De rondingen en rechte randen zijn keurig overgenomen van het design van Apple, net als het gebruik van witte LED’s voor de status van de SSD. Ook heeft Minix gekozen voor witte kabels, wat er heel net uitziet.

Minix USB-C Multiport Storage Hub 240GB

Aansluitingen

Qua aansluitingen is de Minix USB-C Multiport Storage Hub een vrij gemiddelde hub. Je krijgt een 4K 30Hz ondersteunende HDMI aansluiting en twee USB-A aansluitingen. Die USB-A aansluitingen maken gebruik van USB 3.0. Over de USB 3.0 poorten, is een snelheid van 5Gbps beschikbaar. Tenslotte krijg je ook nog een USB-C aansluiting. Deze is bedoeld voor Power Delivery. Met andere woorden, hier sluit je de USB-C adapter van jouw laptop op aan.

Minix USB-C Multiport Storage Hub Kleuren

Prestaties Minix USB-C Multiport Storage Hub 240GB

Natuurlijk hebben we eerst de grootste SSD op de pijnbank gelegd. En daar zien we iets heel bijzonders. De schrijfsnelheid ligt namelijk hoger dan de leessnelheid. En het verschil is fors. De leessnelheid loopt bij grote bestanden op tot 408MB per seconde terwijl de leessnelheid op 301MB per seconde uitkomt. Ook lekker vlot. Echter belooft Minix voor beiden 400MBps. En dat wordt op de leessnelheid met geen enkele test gehaald.

Maar wat echt telt, is de snelheid bij kleinere bestanden. Daar zijn de snelheidsverschillen tussen nihil. Deze ligt rond de 100MB per seconde. Deze terugval in snelheid is niet uniek. Die zien we bij vrijwel alle geheugenproducten. Dit komt doordat kleinere bestanden moeten worden geopend en gesloten. Dat vraagt meer handelingen dan een groot bestand uitlezen. In de praktijk is dat een heel lekkere snelheid om mee te werken.

Minix USB-C Multiport Storage Hub Benchmarks
Links 240GB, rechts 120GB

Prestaties Minix USB-C Multiport Storage Hub 120GB

De 120GB zou een lees- en schrijfsnelheid van 350MBps meekrijgen van Minix. Hier zien we een leessnelheid van 324MBps en een schrijfsnelheid van een stevige 407MBps. Gemiddeld kom je dan eveneens op 350MBps uit, maar dat telt natuurlijk niet.

Ook hier komt de performance bij kleinere bestanden uit op rond de 100MBps. En ook hier levert dat een heel fijne gebruikservaring op.

Minix USB-C Multiport Storage Hubs

Conclusie: Prestaties Minix USB-C Multiport Storage Hub

Opslagcapaciteit en snelheid zijn voor Minix prijsbepalend in deze producten. In onze tests zien we echter dat de snelheid van de M.2 SSD’s op zowel 120GB als 240GB navenant gelijkligt. Alleen de hoeveelheid opslagruimte is dus een keuze die je moet maken. Hoewel beiden de maximale leessnelheid niet waarmaken, zijn dit wel waanzinnig fijne USB hubs om mee te werken. Zeker wanneer je niet in staat bent de interne opslagruimte van jouw MacBook of laptop te vergroten.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Heel erg snel
 • SSD en hub in één
 • PowerDelivery ondersteuning
 • Mooi ontwerp

THE BAD

 • Iets tragere leessnelheid dan beloofd
 • Werkt niet op iedere PC (check de video voor uitleg)

Eén reactie

 1. Waar kan ik onderstaande aanschaffen?

  Minix USB-C Multiport Storage Hub 120GB & 240GB

  P.s. Top website en uitleg!! Dank daarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events