OnePlus TV draait een aangepaste Android TV versie

OnePlus gaat zich bij de giganten Philips en Sony voegen als het gaat om de productie van smart TV’s op basis van Android TV. Toch lijkt OnePlus het anders te gaan doen dan de andere merken.

OnePlus zegt actief met Google te werken aan de integratie van Android TV binnen haar Smart TV hardware. Daarbij is OnePlus bezig geweest om Android TV op de diepste niveaus te optimaliseren voor haar hardware, maar ook voor de gebruiksbeleving.

Naar verwachting zal de OnePlus TV komende maand gepresenteerd worden. De verwachting is dat OnePlus op prijs/kwaliteit het gevecht met de gevestigde merken aan zal gaan. Bovendien moet het ook de strijd aan met het Chinese merk Honor. Dat dochtermerk van Huawei gaat nu ook smart TV’s in de markt zetten.

Echter slaat Huawei, Android TV over. Mogelijk in verband met de relatie met de VS. In plaats daarvan verkiest Honor het eigen HarmonyOS. HarmonyOS is ontwikkeld om compatible te zijn met Android apps, maar zal een eigen app downloadkanaal introduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events