Logo GadgetGear.nl
Honor Vision TV
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Honor presenteert TV op basis van HarmonyOS

Ze hebben het gedaan. Niet alleen liet Huawei weten dat het zou gaan beginnen met het introduceren van haar HarmonyOS alternatief op Android, maar dochter Honor presenteerde vandaag ook de Honor Vision TV.

Huawei TV geruchten

De geruchten van Huawei aan een TV zou werken, gingen al een tijdje. Dat het dochtermerk Honor is dat de TV in de markt zet, is niet zo heel raar.

Met name in China, verkoopt Honor al langer eigen mediaplayers. Daarmee heeft het met Honor al wat bekendheid in TV land verworven. Dat de TV als Honor Vision de markt op komt, is dus een slimme zet van het bedrijf.

Honor Vision TV

Huawei chipsets

Net als bij smartphones, is Huawei ook bij de Honor Vision betrokken voor de ontwikkeling van de chipsets achter het apparaat. In totaal heeft Huawei drie chipsets ontwikkeld voor de TV. De Hunghu 818 chipset regelt het display zelf. Daarnaast is er een AI Camera NPU die moet zorgen dat de camera de smarts meekrijgt die we van de smartphones van Honor en Huawei kennen. Tenslotte is er nog de Wi-Fi chipset van Huawei.

HarmonyOS

Maar belangrijker nog, de Honor Vision is de eerste TV op basis van HarmonyOS. Daarmee laat Huawei het bekende AndroidTV links liggen. AndroidTV is vooral te vinden op TV’s van Philips en Sony.

Onder HarmonyOS zullen verschillende eigen features draaien. Een goed voorbeeld hiervan is Family Note. Daarmee kun je snel en gemakkelijk notities en foto’s op de TV zetten.

Opvallend is dat HarmonyOS kennelijk relatief weinig van de hardware vraagt. Er komen namelijk twee modellen van de TV. Één met 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte en een tweede met 2GB werkgeheugen en 32GB interne opslagruimte. Beide modellen beschikken over een 55 inch 4K beeldplaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.