Fairphone heeft haar, inmiddels derde, Android smartphone gepresenteerd. Zoals het hoort bij het merk, gaat het om een toestel met middenklasse specs. Bijzonder hieraan is dat de onderdelen vervangbaar zijn, en dat de smartphone met een fairtrade certificaat op de markt komt.

Modulair

De Fairphone toestellen zijn eigenlijk de enige echte modulaire toestellen op de markt. Heb je een ongelukje, zijn vrijwel alle onderdelen los te bestellen. Deze zijn ook allemaal zo ontwikkeld, dat je deze onderdelen zelf kunt vervangen.

Fairphone 3 Specs

De Fairphone 3 draait Android 9 op een Qualcomm Snapdragon 632 chipset. Deze krijgt 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Het display meet 5.65 inch en heeft een FullHD resolutie. De beeldverhouding is met 18:9 gelijk aan wat we in de rest van de markt zien. Hier niets vreemds dus.

Fairphone 3

Het toestel krijgt een 8 megapixel selfie camera. Achterop komt een 12 megapixel f/1.8 dual-pixel PDAF camera. Er is ondersteuning voor Bluetooth 5.0 met NFC, dual-band WiFi, en 4G LTE.

De 3.000mAh accu is vervangbaar. Opladen kan via USB-C. De behuizing is doorzichtig zodat je de onderdelen van het toestel ziet. Het gros van de onderdelen is vervangbaar, mocht je schade krijgen aan het toestel. Je ontvangt zelfs de juiste schroevendraaier bij het toestel zodat je hem meteen al kunt openen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.