Under-Screen-Camera en Mesh Talk, dit moet je weten

Tijdens MWC Shanghai heeft Oppo twee nieuwe technologieën gepresenteerd. Namelijk haar Under-Screen-Camera en MeshTalk. Die Under-Screen-Camera liet Oppo al eerder zien, maar nu weten we meer over de technologie.

Oppo Under-Screen-Camera

De Oppo Under-Screen-Camera (USC) wordt mogelijk gemaakt door de pixels in het display anders vorm te geven. Hierdoor worden ze doorzichtiger dan reguliere pixels. Door USC te gebruiken hoeft Oppo geen andere kunstgrepen meer uit te halen. Dus geen gaten in LCD displays boren, maar ook geen pop-op camera’s produceren. Minder bewegende onderdelen staat gelijk aan minder kans op uitval en doorgaans ook aan minder kosten. Bovendien laat Oppo op deze manier zien dat het toch een beetje dé expert wilt zijn op het gebied van all-display smartphones. Slim!

Oppo USC Under-Screen-Camera

Naast het aanpassen van de vorm van de beeldpixels, haalt Oppo nog een stukje technologie aan om de camera te helpen. Namelijk een zoneregeling voor het display. De pixels boven het display worden uitgeschakeld zodat hun strooilicht het camerabeeld niet negatief zal beïnvloeden.

Mesh Talk, communiceren zonder mobiel netwerk

Ook presenteerde Oppo haar Mesh Talk. Zoals de naam al doet vermoeden, vormen Oppo smartphones een mesh netwerk. Met behulp van deze mesh kunnen personen tot op 3 kilometer afstand met elkaar communiceren. Via tussenliggende Oppo smartphones, zonder gebruik te maken van het netwerk van de telco. Met andere woorden, Oppo zet een eerste stap om de Vodafone’s van deze wereld onnodig te maken. Oppo ontwikkelde een nieuwe chipset voor deze technologie.

Oppo Mesh Talk

Oppo maakte opnieuw van de gelegenheid gebruik om door te laten schemeren dat het hard werkt aan haar eigen smart home lijn. Hoe en wat precies, moet nog blijken. Wij gokken erop dat Oppo rondom de IFA weleens wat echte producten zou kunnen laten zien.

Overigens is Oppo niet de enige die experimenteert met gesprekken zonder tussenkomst van een mobiel netwerk. Al zo’n 15 jaar geleden waren er telefoons met push-to-talk. PTT is eigenlijk de functionaliteit die je terugziet in portofoons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events