Sony RX100 VIII, compact monster eindelijk met audio input

Vanaf de eerste RX100 zijn we verliefd op dit kleine krachtpatsertje. Een top camera in een kleine behuizing. Sony blijft maar nieuwe versies lanceren met romeinse cijfers achter het model. Bij III zijn we opgehouden te upgraden. Steeds bleef het wachten op de audio input. En nu is ie er; met de vandaag gelanceerde RX100 VII. Maar audio is niet alles…

Vandaag heeft Sony een nieuwe premium compactcamera aangekondigd: de RX100 VII (officieel de DSC-RX100M7). De RX100 VII maakt gebruik van technologieën van de α9-camera full-frame. Dankzij deze innovaties biedt dit model hoogwaardige prestaties voor zowel foto’s als films. Zo kunnen professionele en hobby gebruikers altijd en overal vertrouwen op top kwaliteit bij spontane foto- en filmmomenten.

Miniaturisatie

De RX100 VII is volgepropt met een nieuwe beeldsensor en rekeneenheid. Daardoor is razendsnelle autofocus mogelijk en blijft de camera zelfs bewegende objecten volgen. Dankzij de oogfocus zijn gezichten van mens en dier altijd scherp als je dat wilt. Behalve sensoren zit er ook veel glas in dit model. Net zoals de RX100 VI kan je nu van 24mm tot 200mm zoomen met F2.8–4.5. Dat betekent dat je alles dichtbij kan halen en wanneer het donker wordt dit redelijk goed nog werkt. Voor echte duisternis is er een flits ingebouwd. Wij zijn benieuwd of die ook nog zo god indirect kan flitsen als de RX100 III. De VII is een top fotocamera voor elke situatie. Door de afmetingen overal mee naar toe te nemen. De Sony app maakt uitwisseling met de smartphone super gemakkelijk. Voor je het weet ga je meer voor je socials met deze camera werken dan die in jouw smartphone.

Fantastische filmcamera

Vanwege de compacte en lichte vormgeving van de RX100 VII (circa 302 g / 102 x 58 x 43 mm) kan deze camera overal mee naartoe. Maar achter deze bescheiden afmetingen gaat een groot aantal functies voor professionele filmopnamen schuil. Deze zijn perfect voor spontane opnamen zoals bij vloggen:
· Filmopnamen in 4K waarbij pixels volledig worden uitgelezen zonder pixel binning
· Realtime tracking en realtime Eye-autofocus voor video
· 4K Active SteadyShot is maar liefst acht keer efficiënter dan 4K Standard SteadyShot
· Geïntegreerde microfooningang
· Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3. Cine / S-Log3, S-Gamut3/S-Log3
· Compatibel met de add-on ‘Movie Edit’ van de Imaging Edge Mobile-app voor videostabilisatie en -bewerking
· Vertical-position data recording bij films
· Intervalopnamen voor time-lapse-video’s
· Opnamen in superslowmotion met max. 1000 fps
· 180 graden kantelbaar scherm voor gebruiksgemak tijdens het vloggen

Audio

Zoals gemeld in de opening van deze nieuwsupdate, is de audio input de grootste stap voorwaarts met dit model. En wel op een manier dat elke microfoon met een 3,5mm jack te gebruiken is. Dus geen specifieke Sony aansluiting zoals nog op de NEX-F3 modellen. Er is 1 ding wat men heeft moeten opofferen; een coldshoe om de microfoon op te zetten. Daarom heeft Sony nu ook een Vlogset met filmhandgreep
Deze set bevat een RX100 VII camera en een filmhandgreep (VCT-SGR1). Dit biedt vloggers de mogelijkheid om eenvoudig te filmen en zoomen. Tevens is een beugel meegeleverd om een microfoon te bevestigen en twee oplaadbare batterijen(NP-BX1).

Nieuwe hoes voor de RX100-serie

Sony heeft ook een nieuwe hoes (model: LCJ-RXK ) met lederlook geïntroduceerd voor de RX100-serie. Deze bestaat uit een lenshoes en een schouderband om de camera tegen schokken en stoten te beschermen. De microfoon- en USB-aansluiting zijn eenvoudig toegankelijk evenals het batterijvak. Verkrijgbaar in zwart of beige.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Sony Cyber-shot RX100 VII camera is vanaf augustus verkrijgbaar in de Benelux voor € 1300,00. De nieuwe hoes (LCJ-RXK ) zal ook vanaf augustus verkrijgbaar zijn voor € 85.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.