Logo GadgetGear.nl
Foto van Bas
Bas

REVIEW: Magnetar vismagneten

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Compleet pakket
 • Veiligheid handschoenen
 • Veel lijn

THE BAD

 • .

De zomer breekt aan en dus vonden we het bij gadgetgear.nl eens tijd om te gaan vissen. Uiteraard gaan wij niet zomaar vissen maar doen we dat met de aller heetste gadget van dit moment: de vismagneet. Of we wat vangen en hoe het in zijn werk gaat lees je hieronder.

Unboxing Magnetar vismagneten

Van Magnetar.nl kregen we het “vismagneetpakket gevorderde” toegestuurd. Dit is een compleet pakket om te starten met magneetvissen. Het gevorderde pakket bestaat uit de volgende items:

 • Classic 250 Vismagneet 310KG
 • Classic 350 Vismagneet 400KG
 • Dreghaak
 • Handschoenen
 • 3 soorten touw van verschillende diktes.

Al met al dus een behoorlijk compleet pakket, de titel gevorderde betekent dat de magneten die in het pakket zitten wat sterker zijn dan gebruikelijk. Na de hulptroepen te hebben opgetrommeld hebben we de onderstaande unboxing gemaakt.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/303830440385554/

Veiligheid Magnetar vismagneten:

Even een waarschuwing vooraf, let goed op bij het vissen met deze sterke magneten. De magneten hebben een behoorlijk groot magnetisch veld en bij direct contact met telefoons, bankpasjes en overige elektronische apparatuur kan er schade ontstaan.
Echter zoals met de meeste dingen als je goed oplet en de magneten zorgvuldig gebruikt kan er weinig misgaan.
De bijgeleverde PU handschoenen zijn er voor om te zorgen dat je meer grip hebt op de lijn, tevens beschermen ze je handen tegen kleine metaalsplinters die aan de magneet blijven plakken.

Montage Magnetar classic magneten:

Het monteren van de magneten is kinderspel. De magneten worden geleverd met terugloopringetjes en een groot oog waaraan de lijn bevestigd kan worden. Dit oog is voorzien van schroefdraad en kan je nadat je de ringetjes hebt bevestigd zo in de magneet draaien. Draai deze goed stevig vast en de magneet is er klaar voor.
Het bevestigen van de lijn is een iets ander verhaal. Belangrijk is om een goede knoop te leggen die zichzelf strakker trekt naarmate er meer kracht op de lijn komt. Omdat we niet allemaal bij de padvinderij gezeten hebben is youtube de plek om te zoeken. Magnetar raadt een (halve) bloedknoop aan, dit is dan ook de knoop die wij gebruikt hebben.

Gebruik Magnetar vismagneten:

Dan kan de pret beginnen, we gaan nu echt vissen. Onze eerste trip gaan naar een opstapplaats voor bootjes bij de plaatselijke rivier. Na het vastmaken van het einde van de lijn (nooit aan jezelf!) gooien we de magneet voor het eerst in het water. De spanning is direct hoog, zou er wat aanzitten? Net als bij normaal vissen is geduld ook in dit geval een schone zaak, alleen is er meer actie. Je bent continu bezig met het werpen en binnenhalen van de magneet. En elke keer is er de spanning wat zit er aan vast.
Op youtube zie je de meest fantastische schatten opgevist worden. Helaas hebben wij die zelf nog niet kunnen opvissen. Wel hadden we bij onze eerste paar pogingen direct “beet” de magneet had echt iets zwaars te pakken, na een stevig gevecht bleek dit een grote metalen buis te zijn. De jongens waren ondanks dat het slechts een buis was toch onder de indruk.

Kwaliteit Magnetar classic magneten:

De classic magneten zijn zover we dat na één maand kunnen beoordelen van een goede kwaliteit, er zijn ondanks het gebruik nog geen slijtageplekken zichtbaar. Het geheel ziet er keurig afgewerkt uit en voorzien van een mooi opvallend logo. Ook de trekkracht van de magneten is stevig te noemen, een van de magneten zit zo stevig vast aan de kade van de plaatselijke rivier dat die niet meer los wil.

Conclusie: Magnetar Classic 350 en Magnetar Classic 250

Magneetvissen is een leuk tijdverdrijf en vooral spannend. De magneten van Magnetar zijn hier uitermate geschikt voor en het vismagneetpakket gevorderde wat wij hebben uitgeprobeerd voldoet aan al je behoeftes. Goed om te zien is dat Magnetar nadenkt over veiligheid en ook in een setje goede stevige handschoenen voorziet. Mocht je er dus over nadenken om te gaan magneetvissen dan is deze set een prima keuze.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Magnetar.nl

3 reacties

 1. Magnetar is de beste! Super kwaliteit en snelle levering. Mooi geschreven stuk ook door jullie. Bedankt voor de tips. Gr uit Hoorn van Johan

 2. Magnetar is echt top. Niet alleen qua magneten maar ook hun service ik had een magneet bestel de barbariAn ,top magneet overigens, en was kwijt geraakt met transport ik nam contact op en zeiden meteen .we gaan niet op het uitzoeken wachten we sturen meteen een nieuwe ..en die heb ik binnen 24 uur binnen nu kan ik echt gaan vissen ..magnetar bedankt toppie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.