Review: Eminent Business Line Active USB Signal Booster Cable EM1530

Eminent EM1530 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Stel, je hebt een 3D printer. En stel, je hebt geen zin om in de walm van dat ding te zitten. Of je wilt een webcam op een net wat interessantere hoek plaatsen. Dan heb je misschien wel heel veel kabellengte nodig, en dat kan met de Eminent Business Line Active USB Signal Booster Cable EM1530.Een echte USB verlengkabel van 5 meter.

Unboxing

In het doosje van de Eminent Business Line Active USB Signal Booster Cable EM1530 vinden we de kabel zelf en een stukje documentatie. Niets dat je echt hoeft te lezen natuurlijk, want het is USB.

Eminent Business Line Active USB Signal Booster Cable EM1530 Doosje

Design

Qua design is dit niet echt een ‘mooie’ kabel. Het is hier vorm over functie. Een nette zwarte kabel met daaraan een nogal standaard USB-A kabel en… een bijzondere USB-A connector.

De kabel meet in totaal 5 meter lang. Voor USB kan dit een probleem zijn, maar kennelijk heeft Eminent een methode gevonden om het signaal te versterken.

Eminent Business Line Active USB Signal Booster Cable EM1530

Specificaties

De 5 meter lange USB kabel biedt ondersteuning voor USB 3.1 Gen1. De technologie laat het zelfs toe twee van deze kabels aan elkaar te koppelen om zo tot 10 meter te verlengen. Da’s heel wat, maar hebben we niet getest.

De manier waarop Eminent het signaal versterkt, is door de stroomtoevoer op de kabel hiervoor te gebruiken. Dit is ook de reden voor de grote USB-A connector. Op de zijkant zit namelijk nog een 5 Volt DC aansluiting. Daarmee kun je de kabel van extra voeding voorzien, mocht het aangesloten apparaat hierom vragen. Denk aan een externe harddrive of een webcam. Let wel, deze DS adapter wordt niet standaard meegeleverd. Niet iedere toepassing vraagt namelijk om zo’n adapter.

In mijn scenario heb ik hem getest met een 3D printer, die ik comfortabel de tuin in kon rollen op deze manier. De datacommunicatie tussen desktop en 3D printer verliep vlekkeloos in de weken dat ik geprint heb over deze kabel.

Conclusie: Eminent Business Line Active USB Signal Booster Cable EM1530

Heerlijk, het testen van gadgets die het gewoon wel, of niet doen. Die handig zijn, maar waarbij vrij weinig fout kan gaan. Al hebben we niet het 10 meter scenario getest, op 5 meter verlenging werkt deze kabel echt prima en kunnen we hem echt aanraden.

Eminent EM1530 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Doet precies wat het moet doen.

THE BAD

  • Afhankelijk van jouw USB apparaat, kan het zijn dat je extra voeding nodig hebt, die is niet meegeleverd. Maar dat snappen we.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events