Logo GadgetGear.nl
Coleman 360 Sound & Light lantaarn
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Coleman 360 Sound & Light lantaarn

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 2.5 sterren.

THE GOOD

  • Hij geeft echt een heel fijn licht
  • Mooi ontwerp
  • Combinatie licht en geluid lijkt ideaal

THE BAD

  • De speaker is niet om aan te horen

De zomerse nachten zijn lang, maar zeker niet altijd even licht. Met de Coleman 360 Sound & Light lantaarn belooft het Amerikaanse merk niet alleen licht, maar ook geluid in een prachtige behuizing. Maar of de koning van de kampeerlampen ook een goede speaker kan bouwen???

Unboxing

In de verpakking van de Coleman 360 Sound & Light lantaarn vinden we geen verrassingen. Hierin zit de lamp en een micro-USB kabel. Een lader moet je zelf meebrengen, maar die heb je vast al wel liggen. Verder nog wat documentatie en dat is het.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/492820518149204/

Ontwerp van de Coleman 360 Sound & Light lantaarn

Coleman’s gaslampen zijn zo legendarisch, dat de oude gaslamp vandaag de dat nog steeds in het logo terug te vinden is. Toch is het ontwerp van de kampeerlamp de laatste jaren flink op de schop gegaan. Wat we hier voor ons hebben staan is een werkelijk prachtig, modern stukje design. Passend bij de tenten waar Coleman regelmatig hoge punten mee scoort in onze tests. Ja, dit is een lampje met een subtiele en toch ook echt mannelijke uitstraling. Met de grote knoppen en de flinke speakergrill. Hiermee wil je wel gezien worden op de camping.

Coleman 360 Sound & Light lantaarn

Het ontwerp van de Coleman 360 Sound & Light lantaarn is ook weerbestendig gemaakt. Regent het wanneer je met je WC rolletje naar de WC moet lopen, neem deze lantaarn gerust mee. Dat overleefd hij wel. Deze kampeerlamp is IP24 gecertificeerd.

Hoewel hij weerbestendig is, is deze kampeerlamp niet heel ‘rugged’. Eigenlijk missen we aan de bovenkant toch iets van een stootrand. Gooi je deze onbeschermd tussen jouw kampeerspullen, vrezen we dat hij al snel onder de krassen komt te zitten.

Bediening

De bediening van de Coleman 360 Sound & Light lantaarn zit aan de bovenkant. Daar zit een grote, stoere draaiknop op. Niet voor het volume, maar voor de lichtstanden. Daaronder zien we vier verlichte knoppen voor de ingebouwde speaker. De Bluetooth knop is blauw verlicht. De drie overige knoppen netjes in het wit. De knoppen zijn waterbestendig gemaakt. Ook dit draagt bij aan het stoere uiterlijk van deze kampeerlamp.

Coleman 360 Sound & Light lantaarn Bediening

Licht

Qua verlichting, kun je kiezen tussen drie standen, 80, 175 en 400 lumen. Het verschil tussen de felste en minst felle stand ervaren we als niet heel groot. Wil je gezellig een lampje naast je biertje terwijl je de dag nog eens doorspreekt, is hij wat aan de felle kant. Maar dat vinden we niet heel erg. Op de laagste stand heeft hij het langst uithoudingsvermogen en ik gok dat deze stand voor de meeste gebruikers echt prima is. Op de 80 lumen stand moet hij 40 uur kunnen branden.

Het ontwerp van de lantaarn is zo dat het licht 360-graden wordt verspreid. Dit doet de lamp echt perfect. Hierdoor zijn schaduwen zacht en dat werkt wel zo lekker. Coleman zegt op haar verpakking te hebben gekozen voor warm wit licht. Hard willen we het zeker niet noemen, maar echt warm is het ook niet. Het zit er een beetje tussenin. Prima voor het lezen van een boek en het spelen van een spelletje.

Geluid

En dan het geluid. Toch wel dé innovatie in deze kampeerlamp. Hang je deze in je tent, zou je een fijn 360-graden geluidje moeten krijgen. Daarbij moet je natuurlijk wel een beetje aan de buren denken.

En dat denkt Coleman ook. Deze speaker moet je niet al te hard aan het werk zetten. Dan hoor je namelijk al heel snel de tekortkomingen. Bij het aanzetten merkten we al dat we in deze lamp te maken hebben met een verouderde bluetooth chipset. Het streamen doe je al op een niet al te hoge kwaliteit.

Coleman 360 Sound & Light lantaarn Speaker Grill

Ik heb geen idee wat voorn speakeropstelling Coleman heeft gekozen, maar het klinkt alsof er een enkele fullrange speaker in zit. Jammer, want er lijkt ruimte genoeg om met een kleine tweeter te werken. Daarmee zou je net wat meer detail in de muziek te horen krijgen.

Bass verwachten we niet echt, maar het lijkt er wel op alsof Coleman een beetje heeft geprobeerd er wat meer bass uit te sturen. Hierdoor krijgt het geluid wat dofheid. Prima als je een dikke hardcore track gaat draaien, maar de gemiddelde zomerhit komt er toch een beetje bekaaid vanaf.

Qua klankkamer is de Coleman 360 Sound & Light lantaarn een drama. De speaker lijkt een lichte galm te hebben. Dit werkt ook niet echt bij aan het klankbeeld dat deze lantaarn moet neerzetten. Hierdoor klinkt de muziek een beetje hol… ai! De persoon die deze speaker heeft ontworpen, moet terug de schoolbanken in. De persoon die deze speaker in massaproductie heeft genomen, moet volgende keer het ding eerst even aanzetten… Anno 2019 kun je hier niet meer mee aankomen. Sorry!

Geen licht tijdens het laden

Het lijkt zo normaal. Is jouw USB apparaat leeg en heb je geen stroom bij de hand, hang je er even een powerbank aan. Waarom niet? Kun je lekker door… toch? Met je smartphone en spelcomputer zeker wel. Met de gemiddelde externe speaker ook, maar niet met de Coleman 360 Sound & Light lantaarn. Wanneer die wordt opgeladen, gaat het lampje niet aan… en dat vinden we stiekem toch een beetje onhandig… en totaal onnodig…

Overigens is het jammer dat Coleman anno 2019 nog vertrouwd op micro-USB. Op de goedkoopste smartphones na, is het gros van de wereld over op USB-C. En dan moet je toch nog een extra micro-USB kabel meenemen voor deze lamp. Kamperen is toch met zo min mogelijk zut op stap gaan. Gemiste kans.

Coleman 360 Sound & Light lantaarn Micro-USB aansluiting

Conclusie: Coleman 360 Sound & Light lantaarn

Zo aan het einde van de review houden we iets bijzonders over. De Coleman 360 Sound & Light lantaarn is mooi en ziet er ook een beetje stoer uit. Het licht uit deze lamp is enorm prettig. Dit hebben de ontwerpers van Coleman echt goed aangepakt. Maar die speaker… we komen ze zelden nog zo slecht tegen. Dit kampeerseizoen weet ik zeker dat ik het lampje heel veel zal gebruiken, maar de speaker blijft zwijgen.

Coleman 360 Sound & Light lantaarn kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.