Review: Apple Iphone XS Max

De Iphone X kent op dit moment drie varianten. De iPhone XR is waarschijnlijk de meest betaalbare. De iPhone XS is zeker de kleinste en de slankste. De iPhone XS Max is the bomb! Lees de review hier van de Apple Iphone XS Max.

Zoek je naar de telefoon met het grootste scherm? Dan mag je stoppen met lezen. De Iphone XS Max is de beste telefoon van dit moment, met het allergrootste scherm uit de Iphone geschiedenis. Maar wil je wat meer lezen of de voor- en nadelen van deze Apple, dan heb ik je nog even nodig.

Unboxing

Als youtube ergens vol mee staat, dan is het wel met unboxings van Apple producten. Je ziet iedereen ohs en ahs uitkramen en het lijkt wel allemaal één groot toneelspel. Tot! Tot je zelf een XS Max uitpakt. Het ziet er allemaal gewoon gelikt uit. De verpakking is erg strak en alles zit keurig verpakt. Wanneer je de doos opent vind je als eerste de stickers en het kleine papieren vakje met de handleiding in allerlei talen. De telefoon en de bekende plastic bescherming die om het toestel geplakt zit haal je er natuurlijk in een vloeiende beweging af. Onder het toestel vind je een lightning kabel met adapter en een setje EarPods met lightningaansluiting. Zoals ik al in de uboxing video zei zie je dit jaar zit er geen verloopstukje meer in de doos van lightning naar de 3,5mm aansluiting. Dat is gewoon jammer. Zeker omdat het verloopje vast een paar euro’s kost en je net een klein fortuin hebt uitgegeven. Maar ach, we gebruiken toch onze AirPods (zie de review op GadgetGear).

Processor

De iPhone XS Max is snel. Dat komt door de laatste versie van IOS12, maar natuurlijk voornamelijk door de A12 Bionic-chip processor.  Een processor die misschien nu niet veel meer biedt dan een snelle chip, hij is volgens Apple toekomst bestendig. Het zou maar zo kunnen dat ze dezelfde chip nog een aantal types verder zullen gebruiken. Het verschil met de vorige processor (bij de X) is vooral merkbaar bij Face ID; die herkent je gezicht nét iets sneller. Het multitasken, scrollen, gamen etc daar zie ik geen verschil in.

Groot Scherm

Wat levert die schermgrootte op? Volgens sommige is de XS Max niet met één hand te bedienen. Ik vraag me dan direct af hoe reviewsmurf aan een Iphone komt, want ik heb zelf niet exorbitant grote klauwen en kan de telefoon prima met één hand bedienen.  Tuurlijk, hij is groot en hij is zwaar. Koop direct een hoesje want kunsten met één hand kunnen beloond worden met een deukje of een barst. Maar onmogelijk met één hand? Nee, gaat prima.

Het display op de XS Max heeft veel pixels: 2,688 x 1,242 om precies te zijn. Vooral films en games zien er geweldig uit. Het is een verdomd mooi scherm en de OLED ziet er beter uit dan ooit. TV kijken wat bij mij nooit telefonisch een ding was, doe ik nu met veel plezier het is gewoon prachtig, kleurreuk en haarscherp.  De XS Max voelt aan als de maat en het gewicht van de 8 Plus, hoewel hij iets groter en zwaarder is. Het weegt ongeveer een onsje meer dan de XS. De iPhone XR is wat dat betreft een beetje makkelijker in de hand te houden.

Luidsprekers

De audio is echt geweldig. Muziek klinkt top, gesprekken zijn kraakhelder en ik gebruik sindskort geen bluetooth boxjes meer om muziek te luisteren. Gewoon rechtsrreeks vanuit de Iphone XS Max.

Batterij

Op verschillende Iphone-tests zie je dat de iPhone XS Max goed scoort. Niet bovengemiddeld, maar met 17 uur en 23 minuten heb je een lange batterijduur bij algemeen gebruik. De iPhone XR deed het nog beter met meer dan 19 uur, maar toch, deze batterijduur is gewoon goed. Vergelijk het eens met de Samsung Galaxy Note 9 (slechts 13 uur, 30 minuten). Toch vind ik het bijzonder dat Apple een standaard 5W lader meegeeft en ons niet blijmaakt met een snellader, zeker voor de centen. Sowieso bijzonder dat we in het tijdperk van vandaag de dag nog steeds geen telefoons hebben die je eens per week moet opladen. Dat zou toch heerlijk zijn!

Camera

De camera van de iPhone X scoorde gewoon al heel goed. Gaaf die Live beelden van een foto en iedere pica lijkt een waar meesterwerk. Op het eerste gezicht lijkt het alsof de XS Max dezelfde camera heeft. Backside zien we twee 12-megalpixelcamera’s. Een groothoeklens en een telelens. De beiden lenzen hebben dezelfde diafragmawaarde: f/1.8 en f/2.4. De sensoren hebben grotere pixels, waardoor de iPhone XS Max meer licht kan vangen, dit zie je direct wanneer je binnen foto’s maakt, iets wat bij iedere telefoon altijd een stuk minder was. Met minder licht, toch nog mooie foto’s en hoe! Smart HDR slaagt er bijzonder goed in om de hele foto mooi verlicht te houden. De foto’s hebben meer scherpte dan ooit en laten minder ruis zien. Mijn vrouw had vorig jaar de X aangeschaft en ik was jaloers hoe ze in Apple’s naam zulke mooie fotograafwaardige foto’s kon maken. Nu kan ik het ook J

Face ID

Face ID, niet nieuw. Maar door de snelle processor gebruik ik het meer en meer. Vooral omdat de herkenning sinds de nieuwe processor enorm snel gaat, pak ik mijn telefoon op en voordat ik een code zou kunnen toetsen is de phone al unlocked. Ook krijg je de mogelijkheid de functie te gebruiken voor andere apps zoals internetbankieren. Veilig? Tja, ik weet het niet. Wat is veiliger een code of een Face ID. Apple waarschuwt dat als je een tweelingbroer hebt dat je aan de beurt bent. Je broer kan je waarschijnlijk vertrouwen, toch? Face ID werkt niet als iemand in de trein ligt te pitten en je pakt zijn telefoon. Geprobeerd, dat werkt niet. Ogen moeten open en matchen. Redelijk veilig dus, handig dat zeker!

Schermtijd

Ken je die widget, niet nieuw hoor. Wel opvallend 🙂 Zit er standaard op als je de telefoon nog niet ingericht hebt. In het begin heel handig, vooral daarna confronterend. Hoe vaak pak jij je telefoon op een dag? Ik vandaag 114 keer! En dan heb ik geen idee hoe dat kan… Hond uitlaten 2 x, toiletbezoeken, kijken naar de klok, appjes lezen, weerbericht, mailtjes schrijven… Tja daar ga je al. Het is een apparaat wat we de hele dag door gebruiken en dat ‘s nachts werkend aan de lader ligt. Wanneer zet je de telefoon eigenlijk helemaal uit? Dan lijkt het toch niet zo gek dat we 1250 euro spenderen aan een apparaat dat 24/7 beschikbaar moet zijn en snel.

Conclusie

De Iphone XS Max is gewoon prachtig. Ik houd van het grote scherm, de snelheid, de prachtige foto’s en de handige snufjes. Apple Iphone X was al te gek, de XS Max is nog beter. Kan niet wachten wat de toekomst nog brengt!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Geweldig scherm
  • Snelheid
  • Prachtige camera
  • Bouwkwaliteit
  • Apple Beleving

THE BAD

  • Geen snelle lader
  • Geen 3,5mm-poort en adapter
  • Erg prijzig
Jeroen
Jeroen: Redacteur en manusje van alles. | Cars | Gadgets | Home & Cooking | Redactie: Jeroen.rottier@gadgetgear.nl | Prive: info@jeroencornelis.nl

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram