Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Apple AirPods 2 met 4 sterren.

The Good
  • Never change a winning team
  • Chargecase
  • Hé Siri
The Bad
  • Geen Siri toontje


De AirPods zijn niet meer weg te denken. Iedereen zie je tegenwoordig lopen met de witte, langwerpige oordopjes van Apple. Iedereen is al vanaf het eerste moment enthousiast over de eerste versie en je zou je bijna afvragen wat je nog kunt verbeteren aan deze witte kanjers? De Chargecase, nieuwe functies, zoals Hé Siri en de H1-chip! Lees hier de review van de Apple AirPods 2 uit 2019 en kom te weten waarom jij moet rennen naar de eerste beste Applestore.

Eerlijk is eerlijk. Als je naar de nieuwe AirPods 2 kijkt, dan zie je eigenlijk totaal geen verschil tussen de twee generaties.  Why change a winning team?! Apple heeft het design niet aangepast. Slim, want het design is enorm populair, uniek en gewild. Een stukje status tussen je oren. Maar een ander kleurtje was leuk geweest. Geef jij ruim 1000,- pegels uit aan een nieuwe telefoon, met een toffe kleur dan is het net zo leuk om de AirPods 2 ook in die kleur te kiezen. Apple laat het links liggen en houdt het opvallende wit, opvallend wit.

Wireless Cargecase

Wat wel nieuw is, is de oplaadcase. Als je de variant kiest voor de Apple AirPods 2 en dan de duurdere versie (vijftige euro extra) dan krijg je de case die zelf ook een lader is. Dat betekent dus dat je de lader in het stopcontact steekt. Dat deze de oortjes laadt en de case zelf. Zo kan je dus zelf 5 uur lang ongestoord luisteren, plug je ze draadloos in de lader en die chargt ze ook weer zodat je in totaal 24 uur kunt knallen met de AirPods 2.  Kan je een kwartiertje laden? Dan heb je toch nog twee uur muziek; hij laadt dus nog steeds retesnel. Het gave van de chargecase vind ik de bluetooth 5 connection met je telefoon. Je opent het doosje, houdt het knopje op de achtergrond 3 seconden ingedrukt en Biem! Er verschijnt een prachtig, bewegend plaatje op je telefoon van je charge case met AirPods die vragen om verbinding. Dat laatste is niet nieuw, had de eerste Gen ook, maar wel heel tof!

Audio upgrade

Waar ze ook mee bezig zijn geweest, aldus Apple, is de audiokwaliteit tijdens het bellen. Nou moet ik je bekennen dat ik de kwaliteit van de eerste AirPods helemaal prima vond. Nooit last van gehad. Bij de nieuwe AirPods merk ik eigenlijk geen verschil. Het stemgeluid is prima. Wat ik wel duidelijk merk is, ik draag de AirPods 2 vooral  tijdens het fietsen of hardlopen in de polder, waaruit ik moet concluderen dat de winderige omgeving mij geen 100% tevredenheid geeft. Er zit geen noise reduction op de Pods, dat zat niet bij de eerste en is (denk) ik gewoonweg niet mogelijk. Wanneer je een over ear koptelefoon draagt, dan is het prima te leveren maar bij AirPods die niet volledig afsluiten (gelukkig niet) blijft het geluid voor zowel muziek als bellen in een winderige omgeving moeilijk.

Hé Siri

Wat ik al megatof vond, was het tikken tegen het pootje van je AirPods om ze te bedienen of om Hé Siri te activiren. Dat heeft de Gen2 gelukkig ook, maar nu met een upgrade (die ik in het dagelijks leven niet gebruik). De AirPods 2 ondersteunen nu Hé Siri, had je misschien al gehoord en direct weer laten vallen. Snap ik. Het werkt prima, maar voelt nog steeds vreemd om terwijl je door de stad loopt Hé Siri te roepen tegen je oortjes. Wel moet ik bekennen dat de stem veel beter klinkt dan bij de eerste generatie. Wat jammer is, is dat je niet hoort dat Siri je gehoord heeft. Je hoort namelijk geen deuntje. Misschien dat bij mij Siri er nog niet helemaal ingebakken zit, voor Sirifielen zal dit ongetwijfeld leiden tot een Applegasme.

Conclusie AirPods 2 review

De AirPods blijven geweldig. Prachtig van design, superfijn geluid, handige bediening met het tikken tegen de pootjes en een lange batterijduur. De generatie 2 hoeft niet perse een musthave te zijn, mits je de eerste genreatie hebt. Wat krijgen we ervoor terug? Audio blijft gelijk voor mij, prima. Wel wat winderig ruis, maar daar zal niets aan veranderen. De grootste verbetering vind ik de wireless chargecase. Het is een enorm gemak en geeft je gewoon veel langer plezier. De verbeterde Siri-stem zal ik niet veel gebruiken, maar het is een feit. Zou ik Apple advies mogen geven voor de generatie 3? Kom dan eens met noise reductie tegen winderigheid (klinkt vies) en wellicht de mogelijkheid om twee apparaten te koppelen. Moet je deze AirPods hebben? Als je fan bent, zeker. Heb je nog geen AirPods generatie 1? Dan ook zeker! Heb je de eerste generatie? Dan kan je daar prima nog een jaartje mee verder, als je een beetje oorsmeervrij bent gebleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.