Qnap heeft twee nieuwe netwerk switches gepresenteerd. De QSW-308-1C en QSW-308S. Beide unmanaged switches zijn voorzien van zowel gigabit poorten als 10GbE SFP+ poorten.

Beide unmanaged switches bevatten 8 gigabit ethernet poorten. Daarnaast krijg je op beide switches een drietal 10GbE SFP+ poorten. Handig om bijvoorbeeld de switches aan elkaar te verbinden zodat je een brede backbone kunt opbouwen. Daarnaast zijn er al NAS systemen die gebruik maken van SFP+, waardoor je met meer bandbreedte bestanden van en naar een NAS kunt verplaatsen zonder te hoeven klooien met meerdere LAN poorten en kabels.

De unmanaged switches zijn fanless waardoor ze geen irritant geluid produceren. Ze kunnen dus gewoon in een thuiskantoor of op een bureau geplaatst worden. De unmanaged switches bieden standaard ondersteuning voor duplex detectie en stemmen de snelheden af op de aangesloten apparaten.

QNAP QSW-308-1C vs. QSW-308S

Het grote verschil tussen de QSW-308-1C en QSW-308S is één poort. Die eerste krijgt namelijk een extra 10GbE SFP+/RJ45 combopoort. Met deze poort moet je hogere snelheden behalen over bestaande CAT 5e en CAT 6a kabels. Deze poort biedt ondersteuning voor 10Gbps, 5Gbps, 2.5GBps en 100Mbps verbindingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.