Google Nest app niet langer op smartwatches

Google werkt hard aan de transitie van Nest gebruikers naar Google Nest. Daarbij neemt het nu ook afscheid van de Nest apps voor smartwatches. Google heeft de app voor zowel Android Wear als voor Apple Watch geschrapt.

De onderbouwing voor het schrappen van de apps is eigenlijk niet geheel verrassend. Ze werden simpelweg te weinig gebruikt. In plaats daarvan legt Google met de aansturing vooral de focus op integratie met virtuele assistenten. Daarbij is Google Assistant uiteraard de belangrijkste.

Nest Labs werd opgericht in 2010, door voormalig Apple medewerkers. In 2011 introduceerde het merk de eerste slimme thermostaat. In 2012 kocht Google Nest Labs voor 3,2 miljard dollar. In 2014 werd ook Dropcam gekocht en toegevoegd aan Nest. Enkele maanden later volgde de overname van Smart Home Hub maker Revolv. In 2018 startte Google met de integratie van Nest in haar Google Home divisie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram