Oppo Reno Z Purple
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Goedkoper, Oppo lanceert de Reno Z

Oppo heeft deze week de vierde smartphones in de Reno series gepresenteerd. Met de Oppo Reno kun je nu een Oppo Android kopen voor €349 met een 6,4 inch display en een stevige camera.

Achterop de Oppo Reno Z krijg je namelijk een 48+5 megapixel dual-camera. Deze is opgebouwd op basis van een Sony IMX-586 sensor en heeft een diafragma van f/1.7. De camera’s in de Reno smartphones die wij hebben getest vielen echt op in kwaliteit. Dus hier hebben ze zeker hoge verwachtingen van. Bovendien is Night Mode hier beschikbaar. Daarmee combineert Oppo HDR technologie met multi-frame ruisonderdrukking. Zo zou je in schermer toch een mooi plaatje moeten neerzetten.

Ook de 32 megapixel selfiecamera is iets dat veel gebruikers zonder twijfel zullen waarderen. Deze zit als druppel verwerkt in het display. Je krijgt in deze goedkope Oppo Reno dus geen relatief dure haaienvin pop-up camera (die we steeds vaker op straat zien) meer. De selfie camera is voorzien van Oppo Portrait Mode 2.0. Daarbij worden huidtinten automatisch gecorrigeerd voor een natuurlijk ogende selfie.

Een groot deel van de besparingen ten opzichte van de premium modellen, lijkt in de chipset te zitten. De Oppo Reno Z moet het doen met een MediaTek Helio P90 chipset. Een chipset van Chinese makelaardij die doorgaans toch best goed presteert. Je krijgt 4GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte.

Met de Oppo Reno krijg je toch nog een dikke 4.035mAh accu en ondersteuning voor VOOC 3.0. Daarmee wordt de accu gesplitst en de losse delen opgeladen. Dat gaat een stuk sneller dan wanneer één accu moet worden opgeladen.

De Oppo Reno Z is nu te koop voor €349. Dat is zo’n €150 die je in de zak houdt ten opzichte van de Oppo Reno met haaienvin camera.

Oppo Reno Z kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.