Somfy heeft met de Huna een nieuwe serie, elektrische gordijnen gepresenteerd. De gordijnen kunnen worden bediend via de Somfy app, maar ook via directe bediening vanaf een draadloze wandschakelaar.

Naast deze directe bediening, zijn de elektrische gordijnen ook echt smart te maken. Dit kan passief via bijvoorbeeld lichtsensoren. Daarmee kan het systeem zef bepalen hoeveel licht de woning binnen komt. Daarnaast kun je via de app ook routines instellen. De verbinding verloopt via Bluetooth 4.2. De rolgordijnen werken op batterijen die zo’n drie jaar mee moeten gaan, op basis van 1 op en neer beweging per dag.

Wat opvalt, is dat de Somfy Huna rolgordijnen verrassend laag geprijsd zijn. Daarmee lijkt Somfy zich klaar te maken op de strijd met Ikea. De Zweedse meubelmaker komt binnenkort ook met elektrische rolgordijnen voor weinig. Echter blijft Ikea de lancering van haar rolgordijnen maar uitstellen. Voor iedereen die niet wilt wachten dan wel iets meer keuze in afwerking wenst, lijkt Somfy Huna een sterk alternatief. De rolgordijnen zijn maximaal 250CM hoog en breed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.