Samsung lijkt voor de derde keer te kiezen voor augustus om de Samsung Galaxy Note 10 te presenteren, zo zeggen ingewijden. En dit is wat we al weten over de nieuwe Note series.

Samsung kiest voor Augustus

De keuze voor augustus is opvallend bij Samsung. Met de Galaxy S10 series was Samsung relatief vroeg. Mogelijk door de wat tegenvallende verkopen van de negende generatie. De serie kampten een aantal generaties na elkaar met het probleem dat er niet al teveel vernieuwing in terug te vinden was. Daarnaast voelde Samsung de hete adem van Huawei in haar nek. En ook Oppo zaagt op het gebied van fotografie aan de stoelpoten van de grote Koreaan.

Nu de Amerikaanse sancties Huawei op de knietjes hebben gedwongen, heeft Samsung iets minder te vrezen. Dus een vervroegde lancering is niet noodzakelijk. Het is overigens de derde keer dat we een Galaxy Note te zien krijgen in de maand augustus. Dit gebeurde ook al met de Samsung Galaxy Note II en de Galaxy Note 5. Beiden lagen in september in de winkels.

Wat we weten

Naar verwachting vervolgt Samsung het design waar ze enkele jaren geleden mee is gestart. Een relatief veilige keuze, al is het zelfs voor Samsung kenners soms wat lastig een nieuw model meteen te herkennen. Ook zal het toestel weer met een S-Pen komen. Toch wel het signatuur van de iconische Galaxy Note generatie. En laten we eerlijk zijn, dat pennetje is gewoon heel handig.

Naar verwachting zal Samsung dit jaar met verschillende schermformaten komen. Deze trend werd enkele jaren geleden al ingezet bij de S-series. Daarnaast komt er een apart 5G model. Gezien 5G in slechts enkele markten beschikbaar is, maar wel de prijs van het toestel omhoog duwt, een slimme optie om aan te bieden. Bij Oppo betaal je voor een Oppo Reno 10x Zoom met 5G bijvoorbeeld €100 meer.

Net als bij de S10 series, zullen de randen weer dunner worden. Zeer waarschijnlijk kiest Samsung opnieuw voor een gat in het display en niet voor een pop-up camera. Dat laatste zouden we vanuit design perspectief enorm waarderen. Het gerucht gaat ook dat het gat middenboven zou zitten en dat is redelijk uniek. Tenslotte zou Samsung afscheid hebben genomen van de 3,5mm audio aansluiting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.