Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de ING introduceert ApplePay op telefoon en Apple Watch met 4.5 sterren.

The Good
  • gemakkelijk
  • lijkt veilig
The Bad
  • geen naam op Apple Wallet pasje


“Kan dat nu ook al?” zei de dame aan de kassa… Betalen met je horloge lijkt inmiddels zo simpel. Tenminste als je in de USA leeft. Want er is meer nodig dan enkel een stukje hardware om de pols. ING heeft nu de ApplePay technologie omarmd en ik heb voor t eerst bij de Jumbo met t mijn AppleWatch betaald.

ING lanceerde deze de mogelijkheid om met ApplePay in winkels te betalen. In plaats van jouw pasje gebruik je dan Apple producten zoals AppleWatch, iPhone, iPad en Mac voor contactloos te betalen. Achter de schermen is daar vast heel veel werk voor nodig geweest. Technologie afspraken, uitwisseling data, beveiliging en dan ook nog eens alles duidelijk communiceren. Begin deze week kreeg ik een berichtje op mijn telefoon via de ING bankieren app. Met een vinkje in de app is de functie aangezet. Vervolgens moet je de pasjes in de AppleWallet app zetten op je telefoon of AppleWatch. Wanneer je bij de kassa staat open je de Apple Wallet app en selecteer je de pas. In mijn geval heb ik 3 ING rekeningen die ik herken aan de eerste twee cijfers. Helaas werkt Apple Wallet met de laatste vier cijfers ter herkenning. De te naam stelling kan je op het horloge niet zien. Dat wordt dus even nummers onthouden als je meer pasjes hebt. Eigenlijk is dat het enige nadeel op dit moment. Je moet het pasje selecteren door twee keer snel op de zijknop te drukken. Vanaf dat moment is Apple Wallet een korte tijd zichtbaar voor contactloos betalen. Je houdt het horloge tegen de terminal en je bent klaar. Super gemakkelijk. En overigens veilig aldus Apple. Wanneer je bijvoorbeeld je horloge afdoet na een betaling, kan niet iemand anders even snel met t horloge betalen. Er is immers even geen hartslag geregistreerd waardoor de app opnieuw met een code geopend moet worden. Gemakkelijk en veilig. Nu alleen de naam nog op pasjes kunnen aanpassen met een tag…

Conclusie

ING heeft met het omarmen van ApplePay het super gemakkelijk gemaakt om met je iPhone, iPad of Apple Watch aan de kassa contactloos te betalen. Een monsteroperatie die voor de gebruiker super simpel te gebruiken is. Hulde aan Apple en ING.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.