Logo GadgetGear.nl
Logo Geldmaat
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Eindelijk kunnen we (bijna allemaal) pinnen met NFC

We konden al contactloos betalen in winkels. Langzaamaan wordt het nu ook mogelijk om bij Geldmaat automaten contactloos contant geld op te nemen.

Dit kan bij automaten die zijn uitgerust met een NFC lezer. Deze zit doorgaans links naast het numerieke toetsenbordje van de geldautomaten. De geldautomaat zal wel bij elke transactie om jouw pincode vragen. Ook onder de €50, wat in winkels niet het geval is. Dit omdat je ook gegevens over de bankrekening kunt opvragen zoals het huidige saldo op de rekening.

Tenslotte zijn nog niet alle banken aangesloten. Voor nu kunnen alleen Rabobank en ING gebruikers contactloos pinnen bij Geldmaat. Later volgen andere banken.

Geldmaat verwacht dat met deze stap het pinnen niet alleen toegankelijker zal worden, maar ook dat de onderhoudskosten en verstoringen op de automaten teruglopen. De standaard paslezer bevat veel onderdelen die storingen kunnen geven door fysieke vervuiling afkomstig van de pasjes en slijtage door gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.