Google stopt met eigen tablets

Hoewel ik nog steeds met plezier achter bij Google Pixel C tablet zit, gooit Google de handdoek in de ring. Google stopt met het zelf ontwikkelen van tablets. Daarmee blijft Apple als enige Amerikaan over en Samsung en Huawei als grootste uitdagers.

De laatste tablet die Google uitbracht was de Pixel Slate uit 2018. Hoewel Google twee varianten in ontwikkeling had, is de verdere ontwikkeling van tablets nu van de baan. Het gros van de werknemers die aan tablets werkten, zijn nu overgezet naar de ontwikkeling van PixelBook laptops. Voor andere werknemers worden andere opties onderzocht.

Dat Google stopt met tablets, lijkt niet het einde te zijn van de ontwikkeling van eigen Pixel smartphones. Voor de huidige Pixel Slate tablets zal Google voorlopig nog wel met software updates komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.