Veel consumenten hebben het in deze vluchtige tijd niet in de gaten: de prijzen van smartphones zijn de afgelopen jaren vrij geruisloos met tientallen procenten verhoogd door producenten als Apple, bekend als producent van onder meer de iPhone en Samsung van de Galaxy Note-serie. Des te meer zaak dus om goed om te gaan met jouw smartphone en deze goed te beschermen met een kwalitatief hoogstaand telefoonhoesje, voordelig te koop op iphone-cases.nl. De levensduur van jouw huidige smartphone zoveel mogelijk verlengen is namelijk een goede remedie om de kostenstijging op te vangen. Maar hoe zit het precies met de prijsstijgingen van de afgelopen jaren? Hoe hoog is de stijging en wat zijn de belangrijkste oorzaken van het feit dat smartphones duurder zijn geworden?

Een prijsstijging van maar liefst 38,5 procent

De prijsstijging van Apple mobieltjes is in één jaar voor bepaalde modellen met maar liefst 38 procent gestegen. Redenen genoeg om op iphone-cases.nl te kijken voor een telefoonhoesje, zodat jouw telefoon langer meegaat. Toen in 2016 de iPhone 7 Plus op de markt kwam als nieuwste toptoestel van Apple, kostte deze smartphone nieuw 909 euro. De topper van Apple uit 2018, de iPhone XS Max, kostte bij de introductie van dit model minstens 1259 euro. Omgerekend naar percentages bedroeg de stijging liefst 38,5 procent. Dat is een enorme toename. Hetzelfde model steeg in de Verenigde Staten naar een nog absurder bedrag, van 769 naar 1099 dollar, een prijstoename van bijna 43 procent.

Waarom smartphones zoveel duurder geworden zijn?

Waar komen dit soort extreme prijstoenames vandaan? In de eerste plaats blijken bedrijven als Apple zich de tariefverhoging gewoon te kunnen veroorloven. De consument blijft nieuw mobieltjes kopen om te kunnen meegenieten van de nieuwste technologische snufjes. Een paar honderd euro of dollar extra neertikken voor een smartphone is voor veel consumenten (en bedrijven) klaarblijkelijk geen probleem. Een tweede verklaring is het feit dat bepaalde onderdelen van mobiele telefoons duurder zijn geworden. Bepaalde grondstoffen, componenten en ook het productieproces zijn duurder geworden in de afgelopen jaren. Ten slotte speelt en rol dat bedrijven voor winstmaximalisatie en daarbij de consument niet sparen. Zolang mensen de dure smartphones gewoon blijven kopen, is er voor Apple niets aan de hand en zullen de prijzen van mobieltjes niet gaan zakken maar blijven toenemen. Vind je van jezelf dat je geen charitatieve smartphonekoper wilt zijn, verleng dan de levensduur van jouw huidige mobieltje door een goede smartphone hoes te kopen op iphone-cases.nl.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.