GadgetGear.nl

WhatsApp krijgt vanaf volgend jaar advertenties

Er was een tijd dat je een euro per jaar betaalde om te mogen chatten via WhatsApp. Na de overname door Facebook werd deze jaarlijkse fee meteen opgeheven. Nu komen de advertenties.

Er was veel voor nodig, maar Facebook liet eerder dit jaar al weten dat het bezig was de kern van WhatsApp samen te voegen met Instagram en Facebook. Hierdoor wordt adverteren een stuk gemakkelijker.

Status Ads

WhatsApp zal zogenaamde Status Ads krijgen in 2020. Dit zijn advertenties die het hele scherm vullen. Bedrijven kunnen voor een plaatje of filmpje kiezen, maar er is veel meer mogelijk. Er kunnen complete pagina’s worden gemaakt voor producten en diensten, waaronder een productcatalogus.

Foto door Olivier Ponteville, via Twitter

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten