GadgetGear.nl

Weg met zonnepanelen faalt

Langs de N401 bij Kockengen lag een bijzondere rijstrook. Een rijstrook van zonnepanelen. Deze strook was een experiment dat twee jaar zou duren, maar blijkt voor onveilige situaties te zorgen.

Zonnepanelen in het wegdek lijken een topidee. De weg vangt het grootste deel van de dag zon en kan dus enorm veel energie opleveren. Zelfs als daar een dikke laag glas voor gebruikt moet worden, die een deel van het licht tegen zal houden.

Langs de N401 bij Knockengen werd een proefstrook gelegd. Keurig langs de weg. Een strook van twee panelen breed en 24 panelen (dus 48 in totaal) lang. Nu moet deze strook vroegtijdig worden verwijderd.

Hoewel de strook in één jaar tijd circa 2.200kWh opleverde, blijkt de rijstrook gevaarlijk glad in de winter. Het doorzichtige materiaal op de panelen blijkt dan glad te worden. Nu de winter voorbij is, komen panelen los te zitten door slijtage. Het hele plan gaat weer terug naar de tekentafel.

Via de Telegraaf

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.