Jeroen
Jeroen

Review: Sandberg Solar 4-Panel Powerbank 12000

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • 12000 mAh / 44 Wh
 • 2 x USB A female
 • Bijladen op zonne-energie

THE BAD

 • Geen stroomniveau powerbank

Op vakantie of aan het strand? Of beiden, maar belangrijker nog; jouw telefoon is bijna leeg! Sandberg heeft iets voor je: de Solar 4-Panel Powerbank 12000!

Sandberg is de Deense fabrikant van veel handige snufjes het gebied van gaming, ict en outdoor/sports equipment. Je kunt er terecht voor een toffe game stoel, maar ook HDMI kabels en zelfs een sportarmband om je telefoon in te bewaren tijdens het hardlopen. Van alles wat dus. Vandaag testen we een artikel uit de outdoor categorie; een powerbank op zonne-energie. Hoe dat werkt, dat lees je hier!

Unboxing

De Solar 4-Panel Powerbank 12000 wordt geleverd in een compacte, strakke doos met een omslag die je kunt openen en zo het product al deels kunt bekijken. In de verpakking bevindt zicht 1 Micro USB cable 50 cm, 1 Snap hook, 1 Quick guide en natuurlijk de Solar 4-Panel Powerbank.

Solar 4-Panel Powerbank

De Solar 4-Panel Powerbank 12000 van Sandberg is een powerbank met een hoge capaciteit van 12000 mAh. Met de bijgeleverde snap hook kan je de powerbank eenvoudig aan je rugtas bevestigen of ergens hangen waardoor je de powerbank altijd dichtbij hebt. Het jammere van een powerbank is dat je hem altijd opgeladen moet hebben. Het is tenslotte je noodbatterij of laadsysteem. Sandberg doet aan die plus een schepje erboven op. Want je kunt deze powerbank uit elkaar klappen in vier panelen die voorzien zijn van een zonnepaneel. Dat betekent dus dat je bijvoorbeeld aan het strand niet zuinig hoeft te doen met je muziekinstallatie of de batterij van je telefoon. De powerbank met zonnepanelen laadt dus op terwijl je hem gebruik in de zon.  De Solar 4-Panel Powerbank 12000 van Sandberg is water- en schokbestendig en je kunt apparaten opladen met de twee USB-poorten of via de ingebouwde draadloze oplader voor Qi-compatibele smartphones.

Specs

 • Capacity: 12000 mAh / 44 Wh
 • Battery type: Li-polymer
 • Micro USB input: 5V/1A
 • USB output 1: 5V/1A
 • USB output 2: 5V/2A
 • Solar panel: 6.0 W
 • Connectors: 1 x Micro USB female,
 • 2 x USB A female
 • Wireless standard: Qi
 • Wireless charge output: 5W
 • Verpakking gewicht: 550 g
 • Verpakkingsinformatie Afmetingen
 • Verpakking breedte: 14,0 cm
 • Verpakking diepte: 11,0 cm
 • Verpakking hoogte: 24,0 cm

Gebruik

De Solar 4-Panel Powerbank 12000 van Sandberg is een powerbank met een hoge capaciteit van 12000 mAh. Dat betekent dat je sowieso enorm lang doet met je powerbank en de opgeslagen stroom. Klap em daarbij uit en hij laadt terwijl je gebruikt.  Ik kreeg de Solar leeg aangeleverd, een ultiem moment om eens te testen wat de zon doet. Het was die dag enorm lekker weer en de zon brandde als een malle, dus ik heb de Solar uitgeklapt, mij telefoon eraan bevestigd en hij begon direct met laden. Binnen een uur was er 20% batterij bijgeladen en de Powerbank zelf wordt natuurlijk ook bijgeladen. Helaas is het niet zichtbaar hoeveel procent je powerbank aan stroom bezit. Dat zou een fijne extra zijn.  Mijn telefoon was niet geschikt voor wireless laden met de standard Qi.

Conclusie

De Solar 4-Panel Powerbank 12000 van Sandberg is de beste powerbank op het moment. Hoge capaciteit en direct herlaadbaar door de 4 zonnepanelen. Je kunt niet zien hoeveel stroom je powerbank nog heeft, dat is jammer.  De prijs via Sandberg zelf is ongeveer 100,- ex btw. Dat is aan de prijzige kant. Wel zag ik ’em op andere websites een 25,- goedkoper, dus Google eventjes verder dan je neus lang is, dat scheelt. Verder is het natuurlijk de ideale zomervakantiegadget.

 

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Sandberg

4 reacties

 1. “Het jammere van een powerbank is dat je hem altijd opgeladen moet hebben. Het is tenslotte je noodbatterij of laadsysteem. Sandberg doet aan die plus een schepje erboven op.”
  Wat rare zin om te lezen. Is dit werk van Google Translate? Het zou beter zijn om hier te schijven :
  “Het nadeel van een gewone powerbank is dat je hem ergens moet opladen. Sandberg zorgt dat je ‘m ook onderweg kunt opladen.”

   1. Als ik alle taalfouten in het artikel lees dan lijkt me dat niet al te moeilijk. Als je wilt kan ik wel een paar producten voor jullie testen en daar verslag van doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.