De Amerikaanse entertainmentreus Disney blijft om zich heel grijpen. De gigant heeft de de controle over Hulu, één van de grootste streamingdiensten in de VS gekregen. Die stap heeft mogelijk invloed op Disney+ hier in Europa.

Disney koopt al jaren succesvolle entertainmentbedrijven op. Na Pixar, Lucas Entertainment, Marvel en FOX, wordt nu ook Hulu overgenomen door Disney. Dat is Disney deze week overeengekomen met de andere grootaandeelhouder in Hulu, de Amerikaanse kabelaar ComCast.

Met de overname van FOX, kreeg Disney de streamer al voor 60% in handen. De overige aandelen lagen bij kabelaar ComCast. Met ComCast is nu afgesproken dat Disney de uitstaande aandelen over 5 jaar zal overnemen. Daarnaast krijgt Disney per direct het volle zeggenschap over Hulu.

In de VS zou Hulu een concurrent voor Disney+ geweest kunnen zijn. Disney+ is een streaming dienst die Disney gaat lanceren. Door het overnemen van heel veel content partijen, verwacht Disney+ een goede kans te maken tegen de giganten Netflix en Amazon Prime. Die twee hebben de markten in Amerika en Europa aardig verdeeld. Hulu zal waarschijnlijk de lancering van Disney+ in de thuismarkt niet meer in de weg staan. Sterker nog, mogelijk zal de dienst alleen maar sneller groeien. Hulu kent al vele integraties met mediaplayers en smart TV’s. Disney komt nog maar net kijken. Daarnaast bezit Hulu diverse eigen producties waaronder een aantal echte kassuccessen. Ook die kunnen nu aan het aanbod van Disney+ worden toegevoegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.