GadgetGear.nl

KPN’s Simyo zet alle 3G prepaid klanten over naar 4G

Afgelopen week heeft Simyo al haar prepaid klanten overgezet naar het 4G netwerk van de KPN. Simyo is onderdeel van KPN en moet deze stap maken omdat KPN is gestart met het uit faseren van 3G.

KPN liet 10 maanden geleden al weten dat het van haar 3G netwerk af wilt. Toch neemt de provider daar rustig de tijd voor. Klanten van KPN zelf hebben tot 2022 de tijd om van 3G af te stappen. Door Simyo nu al de stap te laten maken, wordt het op het 4G netwerk dan wel wat drukker, het 3G netwerk wordt rustiger en daarmee mogelijk goedkoper in haar laatste levensfase. Toen KPN in juli 2018 de aankondiging deed, was al 95% van de KPN klanten over op 4G, maar KPN nam in die telling mogelijk niet de klanten van labels als Simyo mee.

Sneller op 4G

Voor de klanten van Simyo die van 3G naar 4G worden overgezet, zal een wereld opengaan. Zij gaan van een theoretische maximale downloadsnelheid van 7Mbit naar 256Mbit per seconde. Aangezien je voor 4K Netflix 25Mbit nodig hebt, kunnen smartphones met een hoger dan Full HD display daar nu ook streamen op een hogere kwaliteit.

Nog geen 4G smartphone?

Zit je bij Simyo en heb je nog geen 4G smartphone? Geen nood. Voorlopig mogen 3G gebruikers het 3G netwerk van de KPN blijven gebruiken. Simyo noemt zelf geen einddatum, maar wij gokken tot in 2022. KPN houdt nog wel haar 2G netwerk online, dus wellicht hebben de toestellen na 2022 dat nog om op terug te vallen… maar eigenlijk moet je tegen die tijd gewoon over zijn op 4G 😉

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten