Logo GadgetGear.nl
iRobot Braava Jet 6m Roomba s9+
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

iRobot introduceert slimmere stofzuigrobot en nieuwe dweilrobot

iRobot heeft deze week twee nieuwe robots gepresenteerd. De Roomba s9+ is een nog slimmer opgebouwde robot met PerfectEdge. De Braava Jet m6 is een nog slimmere dweilrobot. De twee kunnen aan elkaar gelinkt worden voor een betere schoonmaakklus in huis.

Schoonmaken is teamwerk, ook bij robots

Waar de iRobot Roomba s9+ sterk is in stofzuigen, is de iRobot Braava Jet m6 ontwikkeld voor het uitvoeren van dweilopdrachten. Met Imprint Link van iRobot is het mogelijk dat de twee schoonmaaktaken gecombineerd uitvoeren. Zo zal de Roomba eerst zuigen voor de Braava Jet gaat dweilen. Daarbij wacht de dweilrobot tot de stofzuigrobot klaar is. Jammer is wel dat de twee qua design niet helemaal op elkaar aansluiten, terwijl ze natuurlijk wel beiden zeer zichtbaar zijn in huis.

iRobot Roomba s9+

Met de iRobot Roomba s9+ heeft het merk een stofzuigrobot met PerfectEdge op de markt gezet. Dat wil zeggen dat de robot nog beter is in het reinigen van hoekjes en randjes. Daarnaast komt deze robot met Clean Base. Een oplaadstation dat het vuil verplaatst naar een grotere container die er bovenin zit.

iRobot Braava Jet 6m Roomba s9+

iRobot Braava Jet m6

De nieuwe iRobot Braava Jet m6 is gemaakt om meerdere kamers en grotere ruimten te dweilen. iRobot voorzag de Braava Jet m6 hiervoor van iAdapt 3.0 navigatie met vSLAM. Zo maakt de robot een plattegrond van de woning om deze effectief schoon te maken. Een hele verbetering ten opzichte van de eerste Braava Jet die hier nogal eens de weg kwijt raakt. Afhankelijk van de pad kan hij nat dweilen of droog afnemen. Het gebruikte water komt uit een intern reservoir.

Beschikbaarheid

De iRobot Braava s9+ ligt vanaf augustus in de winkel voor €1.499. De iRobot Braava Jet m6 ligt dan ook in de winkel, voor €699.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.