In Zürich zaten we met het team van Oppo. We mochten vragen stellen over de nieuwe Oppo Reno serie. Een serie Android smartphones waarvan je de komende week de eerste review gaat lezen. Wij praten je bij over alles dat we te weten zijn gekomen.

De verschillen tussen de Oppo Reno 10x Zoom en de Oppo Reno 10x Zoom 5G

Het 5G model uit de nieuwe Oppo Reno serie is zo’n €100 duurder dan de standaard 10x Zoom. Wij vroegen waar het verschil in zit. Dit blijkt echt alleen het RF ontwerp. Met andere woorden, de antennes en het bijbehorende modem. Daarmee wordt het mogelijk om 5G te ontvangen. Het 5G model komt voorlopig alleen in Zwitserland en Groot Britanië op de markt. Dit zijn de enige 5G landen voor Oppo. In Nederland is nog lang geen 5G. Reis je veel in 5G landen, is importeren jouw enige optie.

Wie levert de 10x Zoom camera?

Hierop wilde Oppo geen antwoord geven. Huawei levert in haar P30 Pro series een sterk gelijkende camera. Hier wilde Oppo geen uitspraken over doen.

Waarom levert Oppo nu pas 10x zoom terwijl er in 2017 al een 5x Zoom camera was bij Oppo?

Oppo presenteerde destijds de techniek wel, maar niet een toestel waar deze 5x zoom in zat. De technologie was gewoonweg niet klaar voor massaproductie. Met name de aansturing vanuit de chipsets bleek in die tijd een te grote uitdaging.

Oppo Reno en Oppo Reno 10x Zoom

Hoe werkt Hybrid Zoom bij Oppo?

Oppo hanteert in de 10x Zoom stappen van 1x, 2x, 6x en 10x zoom. Het 6-10 bereik komt van de telescoopcamera. De 1x is de groothoek camera. De groothoek is de enige camera zonder optische beeldstabilisatie. Het toestel krijgt geen TOF camera mee zoals deze wel in de Galaxy S10 en Huawei P30 Pro series te vinden is. Dit lijkt een kostenmaatregel. De Reno series is immers relatief goedkoop.

Wat is de strategie voor ColorOS qua design?

Er is nogal een verschil tussen wat de aziatische markt mooi vindt, en wat onze westerse markt waardeert. Oppo geeft aan niet van plan te zijn twee interfaces voor deze markten te maken. In plaats daarvan probeert het tot een hybride te komen die gebruikers uit beide markten fijn vinden. Dit is op basis van gebruikersfeedback.

Komt Oppo met een Android One toestel in deze serie?

Hier zijn geen plannen voor

Wat is de ideale doelgroep voor de Oppo Reno

De Oppo Reno is niet specifiek gericht op jonge gebruikers. De Oppo Reno serie richt zich echt op de creatieve smartphone gebruiker.

Op de Oppo Reno krijgen gebruikers toegang tot de O-Cloud, hoe zit het met privacy?

Oppo host haar O-Cloud op Amazon AWS servers. Voor de Europese klanten betreft het servers op Europees grondgebied.

Wat mag de Oppo Reno series verwachten qua Android updates?

Oppo belooft 1 a 2 jaar updates te blijven uitgeven voor de Oppo Reno. Zoals je inmiddels al bij ons gelezen hebt, is er al een Android Q beta voor de Reno 10x Zoom. Beveiligingsupdates komen maandelijks of om de maand. Android R zal zeer waarschijnlijk ook naar de Reno series komen.

Hoe wordt voorkomen dat accu’s extra snel slijten door VOOC Triple Charge

Oppo werkt aan de koeling tijdens het laden en heeft softwarematige aanpassingen gemaakt voor het laden van de laatste 10% accuvermogen.

kopen
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.