Logo GadgetGear.nl
Huawei Mate X
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei / Honor krijgt 90 dagen ‘beperkte’ uitstel van Trump

Goed nieuws vanmorgen voor Huawei en Honor. Na de handelsrestricties die gisteren werden uitgevaardigd tegen Huawei, heeft Trump deze vandaag, deels, teruggedraaid.

Gisteren werd bekend dat Huawei op de zogenaamde ‘entities list’ van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken werd geplaatst. Het gevolg hiervan is dat het verboden werd voor Amerikaanse bedrijven om technologie aan Huawei te verkopen. Hieronder vielen chips, maar ook de Google licenties voor Android.

Deze aankondiging kon niet slechter worden gepland. Honor presenteert vandaag namelijk haar Honor 20 series van Android smartphones. Met de handelsbeperkingen werd het twijfelachtig of de lancering nog heel zinvol zou zijn.

Voor nu krijgt Huawei 90 dagen uitstel. Daarmee kunnen ook Amerikaanse bedrijven zicht beter op het handelsverbod voorbereiden. Echter krijgt Huawei geen vrijkaartje. Deze versoepeling geldt alleen voor bestaande producten. De Honor 20 Series werd voor de plaatsing op de zwarte lijst, nog niet gepresenteerd. Het is dus nog steeds de vraag wat er met die toestellen gaat gebeuren vandaag. Maar… GadgetGear is erbij in Londen. We houden je op de hoogte.

Ondertussen is bekend dat er een topoverleg gaat plaatsvinden tussen China en Noord-Amerika. Het kan goed zijn dat het een en ander wordt opgelost in de 90 dagen die nu ingaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.