We hebben een gevonden Apple iPhone ontvangen. Het toestel is al bij Apple al aangemeld als verloren, maar hoe krijgen we deze terug bij de eigenaar? De redactie zoekt het uit.

Half januari heeft een familielid een Apple iPhone op een fietspad gevonden. De smartphone is daarop keurig aangemeld als gevonden bij de gemeente Nieuwegein, maar tot op heden is de telefoon niet opgehaald. “Arjan, kun jij hier iets mee doen?”

Met andere woorden, deze redacteur gaat de uitdaging aan. Hoe krijgen we deze dure gadget terug bij de persoon die deze is verloren… zonder onze persrelaties in te zetten natuurlijk. We gaan op zoek naar het nut van de “Zoek mijn iPhone” functie van Apple.

Kunnen we de iPhone identificeren?

Voor we met iemand contact opnemen, willen we weten of we kunnen uitleggen welke iPhone we hebben. Generatie is niet interessant, maar een serienummer o.i.d. wel… en dat blijkt lastig. Als je niet bent ingelogd, kun je niet bij een serie- of IMEI nummer. En inloggen, dat kunnen we niet.

Apple iPhone

Zoek mijn iPhone

We starten het toestel op, met de SIM erin. De SIM van T-Mobile blijkt te unlocken met pincode 0000. Maar; geen service. De SIM is dus niet meer actief. Gemiste kans. We hebben dus geen bruikbaar telefoonnummer…

Na de SIM, vraagt het toestel om met WiFi te verbinden. Doen we keurig. Hierna krijgen we de melding dat het toestel vergrendeld is. Het is als verloren of gestolen aangemerkt. Top… maar dan? We krijgen een doorverwijzing naar een algemeen artikel in de Apple kennisbank waar we niets mee kunnen… Wat zou het handig geweest zijn als we gewoon contactgegevens van de eigenaar zouden kunnen zien op dit punt. Maar nee, gewoon een vergrendelde iPhone. Niets meer, niets minder.

Apple werkt niet mee

Dan gaan we maar eens contact opnemen met Apple. Die weet welke account bij de smartphone hoort. Na de contactpagina door te hebben gespit, staat er eigenlijk dat je met de telefoon naar de politie of de gemeente moet. Het is al jaren niet meer de taak van de politie, dus de pagina wordt niet heel goed bijgehouden. En de gemeente, die is al op de hoogte… Gaan we verder spitten, komen we geen steek verder. Apple is dus een no-go als je een verloren telefoon wilt terugbrengen. Of in ieder geval niet via het internet. Voor vandaag stopt onze zoektocht bij Apple.

T-Mobile werkt wel mee

We gaan contact opnemen met T-Mobile. Niet moeilijk, want ik ben zelf een T-Mobile klant. Het meisje is duidelijk vrolijk als ze hoort dat ik een iPhone wil teruggeven aan de eigenaar. Ze zoekt het SIM nummer op, maar bedenkt zich op dat moment dat de SIM waarschijnlijk al vervangen is. Maar… het nummer moet ergens nog in een contract staan. Dus ze gaat verder spitten en neemt later vandaag contact met ons op.

Benieuwd hoe het verhaal verder gaat?

Onze doelstelling is om vrijdag het toestel te kunnen retourneren naar de eigenaar. Dat lijkt nog ver weg, maar we leunen op dit moment op nog maar één partij; T-Mobile. Als die niet reageert, gaat het morgen heel lastig worden en komt vrijdag wel heel dichtbij.

Wil je weten hoe het verder gaat? Volg GadgetGear.nl op Facebook. Daar posten we regelmatig updates over onze zoektocht naar de eigenaar van deze Apple iPhone.

P.s. herken je jouw iPhone? Wacht nog even met reageren tot vrijdag. We willen echt even ervaren hoe gemakkelijk, of moeilijk, het is om met je in contact te komen 😉

We hebben een Apple iPhone gevonden. De eigenaar heeft hem gelockt. Maar hoe krijgen we het toestel terug bij de eigenaar? GadgetGear.nl zoekt het uit.

Geplaatst door GadgetGear op Maandag 6 mei 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.