Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Eerste indruk: Honor 20 Lite

Eind van de maand komt de Honor 20 serie eraan. Met de Honor 20 Lite geeft het merk alvast een voorproefje van wat we mogen verwachten. Dit is onze indruk van de, waarschijnlijk, goedkoopste smartphone uit de range.

Midnight Black design

Wij ontvingen via Belsimpel.nl de Midnight Black uitvoering van de Honor 20 Lite. Hoewel niet zo spectaculair als de veel duurdere Honor View 20, zien we toch ook hier een nette lichtbreking op de achterkant. Hierdoor doet het ontwerp meteen premium aan.

De achterkant geeft de illusie van glas te zijn, maar bij een krastest blijkt dit plastic. Maar… heel mooi plastic… of extreem zacht glas 😉

Hetzelfde gaat ook op voor het frame. Het lijkt van metaal, maar is toch echt van plastic. Ook hier ziet het er gewoon premium uit en dat doen ze gewoon heel goed. Het enige dat in kleur afwijkt, is de sim tray. Daar zie je dan toch dat dit een wat goedkopere range is.

Het ontwerp van de Honor 20 Lite telt twee knoppen. Een power knop en een volumeknop. Beiden rechts van het toestel. Op de tast zijn de knoppen goed te vinden en te herkennen.

Display

Het display van de Honor 20 Lite wordt keurig beschermd met glas en een screenprotector. Het display heeft een FullHD+ resolutie. Honor werkt met een 18:9 beeldverhouding. Om de prijs laag te houden, wordt er weer een LCD display gekozen. Wel keurig met afgeronde hoeken. Deze zijn niet alleen mooi, maar maken het toestel ook steviger. Het nadeel van LCD ten opzichte van het duurdere OLED is wel dat de randen veel dikker zijn.

Android 9 en EMUI 9

Honor maakt voor de Honor 20 Lite weer gebruik van EMUI van Huawei in plaats van het eigen Magic UI. Dit levert bij de eerste start een iPhone-achtige ervaring op. Erg fijn voor overstappers. Verder valt het op dat de Honor minder bloathware bevat dan Huawei smartphones op EMUI. Dat is wel interessant.

Op basis van de Kirin 710F chipset, lijkt het toestel heelijk vlot te reageren op wat we doen. Ook het spelen van games gaat prima net als het streamen van films en series.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/292760461660260/

Triple camera

Met de Honor 20 Lite zien we eindelijk een degelijke triple camera onder de €300. Natuurlijk met de AI Camera software van Honor erop. Honor kiest voor een 24 megapixel main camera met een ondersteunende camera voor de vage achtergronden. Daarnaast krijg je een groothoekcamera mee. Ook hier is de eerste indruk positief.

Voorlopige conclusie

De komende weken gaan we de Honor 20 Lite echt even goed aan de tand voelen, maar de eerste indruk van deze Android smartphone is zeer positief.

Honor 20 Lite kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.