T-Mobile opnieuw beste netwerk

De jaarlijkse P3-test heeft weer plaatsgevonden. Daarbij wordt gekeken wie het beste en het snelste mobiele netwerk van Nederland heeft. Nederland telt momenteel nog maar drie netwerken. Die van T-Mobile, KPN en Vodafone.

T-Mobile wint opnieuw de wedstrijd. Onder anderen op basis van gesprekken vanuit auto’s. Tijdens test wat T-Mobile het enige netwerk dat 100% van de testgesprekken kon faciliteren. Vodafone volgde met 99,7% en KPN met 99,5%. Opvallend wat dat bij het lopen door een stad, juist KPN 100% scoorde en de andere twee moeite hadden.

De hele top 3

  1. T-Mobile
  2. KPN
  3. Vodafone

Het beste netwerk in de trein

Internet in de trein blijft een probleem in Nederland. Toch scoort KPN op dit vlak het beste van de drie. Het Duitse bedrijf schrijft KPN 91% bereik in de trein toe.

Storingsuren

Vodafone is over het afgelopen jaar het meest onbereikbare netwerk van Nederland geweest. Het Duitse bedrijf achter de test ondervond 17 uur downtime over een periode van 365 dagen. De KPN telde met 1 uur downtime de minste downtime van de drie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events