Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Yoshi’s Crafted World met 5 sterren.

The Good
  • Prachtige levels
  • Enorm veel geheimen
  • Goed gebalanceerde gameplay
  • Goed speelbaar voor verschillende leeftijden

Yoshi’s Crafted World kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De laatste tijd zagen we Nintendo diverse oude titels recyclen. Met Yoshi’s Crafted World bouwt Nintendo iets nieuws. Misschien wel de vrolijkste Yoshi wereld die we in jaren hebben gezien. En anders in ieder geval de mooiste… wouw!

Na de wollige wereld van Yoshi

Enkele jaren geleden verscheen Yoshi’s Wooly World op de switch. Onlangs maakte die game ook al een overstap naar de New Nintendo 3DS. Waar het in Yoshi’s Wooly World vooral ging om stof en draad, komen we nu in een geknutselde wereld.

Een vrolijke wereld van karton

Een wereld van karton en karton kent twee kanten. Letterlijk in deze game. Regelmatig worden kartonnen delen omgedraaid, maar soms wordt de camerahoek ook 180 graden gedraaid. Je kijkt dan letterlijk tegen de onbewerkte kant van de werkelijk prachtige werelden aan. Je doet dit vooral om bonus items te unlocken.

Vertrouwde gameplay

De gameplay van Yoshi is zoals we deze al jaren kennen. Je kunt, a-la-Mario, op vijanden springen om ze te doden, of je vreet ze op. Je kunt ze uitspugen, maar ook omzetten in eieren. En die eieren gebruik je weer om te schieten. Soms moet je een combinatie gebruiken. De eieren schieten om tegenstanders uit hun ‘schild’ te krijgen om er daarna op te kunnen springen. In tegenstelling tot de Mario platformers, zijn er in die van Yoshi veel minder tegenstanders. Het gaat, ook in Yoshi’s Crafted World, veel meer om het puzzelen.

In ieder level probeer je ook items als bloemetjes te vinden. Doorgaans zitten deze wat beter verstopt. Je krijgt wel een signaal wanneer je in de buurt bent, maar het kan flink zoeken zijn. Zoals je van Nintendo gewend bent, kent ieder level vele geheimen. Heerlijk! Er zijn al heel wat levels die ik meerdere keren heb gespeeld in de hoop die laatste geheimen te vinden.

Multiplayer

Nintendo is erg goed in het introduceren van multiplayer modus waarbij speler twee, speler een echt goed kan helpen. Gelukkig vinden we ook hier weer een co-op modus. Je krijgt dan iets meer chaos in het spel, maar dat maakt het ook echt een stuk leuker.

Conclusie: Yoshi’s Crafted World

Opnieuw laat Nintendo zien dat het barst van de creativiteit. Yoshi’s Crafted World is niet alleen adembenemend mooi, de levels zitten weer enorm goed in elkaar. Ze bieden uitdaging voor jong en oud en zitten barstensvol geheimen. Ja, deze game gaat deze zomer nog heel wat gespeeld worden hier op de redactie.

Yoshi’s Crafted World kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.