Rajesh Chaitram beoordeelde namens GadgetGear de BlitzWolf BW-FYE5 True Wireless Earbuds met 4.5 sterren.

The Good
  • Geluid
  • Prijs
  • Prettig in gebruik
The Bad

BlitzWolf BW-FYE5 True Wireless Earbuds kopen
→ Check de laagste prijs bij Banggood.com

In de meer toegankelijke prijsklassen komen steeds meer interessante true wireless bluetooth in-ear koptelefoons uit. Van BlitzWolf kregen we het verzoek de BW-FYE5 te testen.

Key points

  • Gehaakte vorm
  • Gewicht 4 gram, oplaadunit 29 gram
  • Bluetooth 5.0
  • Speeltijd tussen de 2,5 en 3 uur, extra 7+ uur met de lading van de charging box (afhankelijk van het gebruik)
  • Oplaadtijd van 2 uur van de earbuds in de case en 2 uur van de case zelf
  • Standbytijd 170 uur
  • IPX6 waterbestendig (bestand tegen water wanneer bespoten met 100 liter per minuut onder alle hoeken)

Ontwerp

Earbuds

Op beiden earbuds wordt met een ‘L’ en ‘R’ duidelijk aangegeven voor welk oor ze zijn. De earbuds zijn volledig van plastic vervaardigd en daarmee lekker licht van gewicht met 4 gram. De binnenste zijde van de earbuds lijkt een natuurlijke vorm te hebben die voor de meeste oren natuurlijk in het oor zullen passen.

In combinatie met de standaard eargels maakten we ons eigenlijk geen moment zorgen dat de FYE5 earbuds uit onze oren zouden vallen. Hooguit dat we de earbuds ietwat terug op hun plaats hebben gedrukt na wat vertrokken gezichten die getrokken werden bij een fysieke inspanning. Niets vreemds voor earbuds overigens.

De BW-FYE5 is waterbestendig volgens de IPX6-norm, dus behalve zweet zou ook douchen geen probleem moeten zijn.

Eargels

De meegeleverde eargels, van de gebruikelijke formaten small, medium en large, zijn van een plattere vorm dan die we gewend zijn en transparant van kleur. Door de platte vorm blijven de earbuds beter in je oorkanaal hangen, maar we twijfelen over het comfortaspect. Oncomfortabel zouden we de BW-FYE5 niet noemen. Maar in het geval van uw reviewer was het gedurende de gehele gebruiksduur in ieder geval duidelijk dat de FYE5 in de oren zaten.

De mate waarmee geluid uitgebannen wordt, is naar ons idee precies goed. Muziek is prima te horen en vervelende geluiden van buitenaf worden voor het grootste deel uitgesloten. Maar het gaat niet zo ver dat een van de earbuds uitgenomen dient te worden om een gesprek aan te gaan met iemand (wel even je audio pauzeren uiteraard).

Charging case

De donkerblauwe pil-vormige case meet 60x37x28mm en is vervaardigd van glimmend plastic dat erg glad aanvoelt. De case opent net geen 90 graden, wat op zich ver genoeg is. De case wordt gesloten gehouden met een magnetisch element. Ook het de earbuds worden in de case op hun plaats gehouden met een magnetische werking.

De case wordt opgeladen via de microUSB-aansluiting. De meegeleverde microUSB-kabel, wat puur een oplaadkabel is en dus niet geschikt is voor het overzetten van data, is van degelijke kwaliteit en ongeveer 75 cm lang. Een reguliere micro-USB-kabel past uiteraard ook. Ze zien echter dat met de meeste kabels, door de dikte van de afwerking van de plug, het openen van de case enigszins geblokkeerd wordt. Verder hebben de meeste micro-USB-kabels de bekende haakjes die in dit geval ook het plastic van onze case ‘gemerkt’ hebben.

Het openen van de case werkt wat vervelend, aangezien de klep een grotere uitsparing heeft die we voor de onderste helft van de case om onduidelijke reden niet hebben. Maar na een tijdje krijg je er een handigheid voor. Een handigheid niet niet nodig zou moeten zijn echter.

De batterij van de chargingcase heeft een capaciteit van 400 mAh, wat goed is voor 2,5 tot 3 keer volledig opladen van de earbuds. Tijdens het opladen knippert een indicatieledje. De keuzes die hiervoor gemaakt zijn, zijn we geen fan van. Feitelijk is het gewoon een knipperend ledje zo lang als de earbuds opgeladen worden. De ledje is zodanig geplaatst dat je by design ook van buiten de case ziet knipperen, iets dat erg vervelend kan zijn in een donkere kamer. Het ledje geeft behalve dat het laadt niets verder niets aan over hoe ver het apparaat is in het laadproces.

Gebruik/Werking

Controls

Beiden earbuds zijn voorzien van een knop waarmee de earbuds in- en uitgeschakeld kunnen worden en de muziek en gespreksfuncties van je telefoon bediend kan worden. Tevens kan de digitale assistent van je telefoon worden gestart. Dit laatste werkte bij ons alleen onder specifieke omstandigheden (op het home screen of in de Google app) als het om Google assistant gaat, waardoor we eigenlijk moeten stellen dat voor Android-gebruikers, de assistent-functie niet erg nuttig is. Op een iPhone kregen we Siri helemaal niet gestart. Volumecontrols zijn afwezig.

Connectie

Het pairen is een fluitje van een cent. Uiteraard moeten we eerst de earbuds pairen met een apparaat. Vervolgens hoef je bij het uit de chargingcase halen van de earbuds er alleen maar voor te zorgen dat bluetooth ingeschakeld staat. De earbuds springen meteen in pairingmodus als ze uit de case gehaald worden en verbinden zich dus automatisch met een toestel waar ze eerder mee gepaird zijn.

De connectie is zeer stabiel te noemen. Muren of wanneer we een vloer hoger gingen staan vormen geen enkel probleem. Ook tussen de twee earbuds hebben we zelden een verlies van connectie ervaren. Wanneer de earbuds terug in de case geplaatst worden, schakelen ze zichzelf meteen uit en gaan ze in de oplaadmodus.

Geluid

We kunnen het ons moeilijk voorstellen dat iemand niet tevreden zal zijn over het geluid dat uit de BW-FYE5 komt. Qua soundstage (dus hoe breed en diep de ruimtelijk weergave is als het ware) presteert de BW-FYE5 eveneens prima binnen het kader van wat een setje earbuds kan zijn. Het geluidssignatuur is ietwat dynamisch met een iets benadrukte bas. We hebben het dan over een nette basweergave, dus niet een harde ‘beukbas’ die de overhand neemt en ook in de middentonen mee gaat. Het hoog en mid is goed in balans met elkaar.

Al met al geeft de BW-FYE5 een lekker geluid uit. Wellicht dat de echte bass-heads verder moeten kijken, of met equalizerinstellingen moeten spelen.

Microfoon

Tijdens het gebruik van de BW-FYE5 hebben we geen klachten gehad van gesprekspartners. De audio kwam naar behoren door met een degelijk volume en geluidskwaliteit. De kwaliteit van een degelijk telefoon-microfoon haalt de headset echter niet. Ten opzichte daarvan komt de microfoon wat dof over. Voor wat korte gesprekken is het dus een prima oplossing, maar voor een uitgebreide conference call of een langdurig persoonlijk gesprek is het wellicht beter een andere oplossing te kiezen.

Conclusie

De BlitzWolf BW-FYE5 is een zeer indrukwekkende set true wireless earbuds. Het geluid was zeer degelijk, de gebruikservaring prettig en het comfort was ok, waarbij wat het laatste betreft opgemerkt dient te worden dat dit vaak een persoonlijke ervaring is en we denken dat voor de meesten het geen enkel probleem zal vormen. Gezien de lage prijs is de FYE5 hoe dan ook een indrukwekkend aanbod die onze aanbeveling heeft.

 

BlitzWolf BW-FYE5 True Wireless Earbuds kopen
→ Check de laagste prijs bij Banggood.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.