Dyson introduceert de Pure Cool Me luchtreiniger en V11 Stofzuiger

Dyson Pure Cool Me Ventilator en V11 Snoerloze Stofzuiger

Dyson presenteerde gisteren drie nieuwe producten in Amsterdam. De eerste kenden we al, dat is de Dyson Lightcycle. Een tasklight waar we al eerder uitvoerig over schreven. Nieuw zijn een nieuwe luchtreiniger in de Pure series en de V11 stofzuiger.

Van de Dyson V10 naar de Dyson V11

Vorig jaar introduceerde Dyson in Parijs de Dyson V10. Een stofzuiger die compleet anders werd omgebouwd. De nieuwe prestaties leidde er direct toe dat Dyson de verdere ontwikkeling van bedrade stofzuigers stop heeft gezet. Draadloos zuigen is de toekomst, maar we ons een beetje volgt, wist dat al 😉

Dyson claimt dat de V11 twee keer zo veel zuigkracht levert als andere snoerloze stofzuigers. Daarbij maakt het wel de kanttekening dat het om modellen van andere merken gaat. De V11 is dus niet twee keer zo krachtig als de V10 die in onze test goud kreeg. De verbetering in zuigkracht is met 20% ten opzichte van de V10 toch weer een flinke vooruitgang. Dit komt onder anderen door de Dyson V11 digitale motor die voor de machines is ontwikkeld.

Wat compleet nieuw is, is dat Dyson nu load balancing toepast. Een term waar menig IT’er bekend mee is. Het idee is dat de stofzuiger zelf meet of extra zuigkracht nodig is om het vuil goed van de ondergrond los te trekken. Een eigen set van drie microprocessoren houden de constante load in de gaten en passen de prestaties aan waar nodig. De prestaties worden 8.000 keer per seconde gemeten.

Dyson V11

Deze nieuwe technologie zit met name in de nieuwe Torque vloerzuigmond die is ontwikkeld. Met deze mond wordt nog eens 360 keer per seconde gemeten wat de weerstand op de borstel is. Ga je van een laminaatvloertje over op een stuk tapijt, past de zuigkracht zich meteen aan. De borstel zelf maakt 60 rondjes per seconde.

Ook heeft Dyson een LCD display toegevoegd zodat duidelijker te zien is hoeveel energie er nog in de accu’s zit. In de eco stand, moet je op een harde vloer een uur gebruiksduur uit de machine moeten halen.

Dyson past opnieuw haar cyclonen en filters toe om de lucht zo schoon mogelijk te houden. Tot 0,3 micron moeten 99,97% van de deeltjes worden tegengehouden door de filters.

Dyson V11 Accessoires

Dyson Pure Cool Me, schone lucht in een kleinere ruimte

Wie een beetje de luchtreinigers van Dyson in de gaten houdt, zal door hebben gehad dat het merk iedere generatie toch weer zinvolle aanpassingen maakt aan het systeem van filters en sensoren. En dan zie je ook dat het ontwerp van de Dyson Pure Cool Me een wel heel grondige metamorfose heeft ondergaan. Deze machine is gemaakt voor op het nachtkastje, op het bureau of een andere plek waar je belang hecht aan schone lucht terwijl je er verblijft.

Wanneer je een persoonlijke luchtreiniger of ventilator gaat inzetten, is de luchtstroom van enorm belang. Die moet op jou gericht zijn en comfortabel aanvoelen. De klassieke air multiplier technologie van Dyson wordt een beetje losgelaten om dit mogelijk te maken. Dat wil zeggen, er wordt nog steeds met twee luchtstromen gewerkt. Nu over een gebogen oppervlak om zo een hele stabiele luchtstroom te produceren. Technologie, afkomstig van de Harrier Jump Jet straaljagers. De hoek kan met een vrijheid van 70 graden worden bijgesteld.

Dyson Pure Cool Me

Als luchtreiniger, heeft Dyson deze machine voorzien van HEPA filters. Deze moeten 99,95% van de schadelijke deeltjes uit de lucht filteren. Door gebruik van een actief koolstoffilter, worden ook gassen uit de lucht getrokken.

Iets anders is de geluidsproductie van de apparaten. Die is ook bijgesteld omdat deze luchtreinigers dichter op je komen te staan. De machine zou comfortabel stil moeten zijn.

Beschikbaarheid

De Dyson V11 komt initieel in drie varianten op de markt. De goedkoopste uitvoering gaat €599 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.