Oppo gaat het toestel later deze maand lanceren, maar deed het gros van de details vandaag al de deur uit. Haar eerste 5G smartphone is namelijk een feit, de Oppo Reno 5G. Een Android smartphone met een all-screen display.

Oppo presenteerde de nieuwe Android smartphone al in China en later deze maand dus ook in Europa. Het is de eerste smartphone met een 10x optische zoomlens. Deze lens lijkt op de 5x optische zoomlens die in de Huawei P30 Pro zit, waarvan we eerder deze week de review online hebben geplaatst.

De telescooplens van de Oppo Reno 5G krijgt een 13 megapixel camera mee. Er zal ook een 8 megapixel groothoek camera worden geplaatst en een 48 megapixel main camera. Voor selfies krijg je een 16 megapixel camera. Net als bij de Oppo Find X, zal deze naar boven schuiven.

Naast de 10x optische zoom, komt de smartphone met een 6.6 inch FullHD+ display. Hierbij heeft Oppo voor een AMOLED display gekozen. Onder de motorkap ligt de Qualcomm Snapdragon 855 chipset, zodat de smartphone meteen de concurrentie aan kan met de andere vlaggenschepen die de afgelopen maanden uit zijn gekomen.

Het toestel beschikt ook over VOOC 3.0 ondersteuning. Dit is Oppo’s snelle laadtechnologie. Hierbij splitst Oppo de accu fysiek zodat feitelijk twee accu’s gelijktijdig worden opgeladen. Deze 3.0 versie zou zo’n 23% sneller zijn dan haar voorganger.

Waarschijnlijk zal Oppo de Reno 5G voor een zeer concurrerende prijs in de markt zetten. We zijn benieuwd wat we later deze maand te horen krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.