Logo GadgetGear.nl
Samsung Galaxy S10 en S10e
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Simyo schakelt over naar bellen via 4G en WiFi

Simyo zegt de eerste sim only provider te zijn die de overstap maakt naar bellen via 4G. Dat wil zeggen, voor klanten met toestellen die VoLTE en VoWiFi ondersteunen.

Simyo zet bij klanten met dergelijke smartphones de belverbindingen direct over naar bellen via 4G of via het WiFi netwerk waarmee jouw smartphone is verbonden. Ja, je gaat dan bellen over jouw eigen infrastructuur, maar nee, je krijgt waarschijnlijk geen korting voor de kosten die Simyo niet maakt op het KPN 4G netwerk 😉

Hoewel dat laatste klinkt als een besparing, is deze stap in de praktijk juist kwalitatief. Telefoongesprekken over oude digitale verbindingen worden van veel compressie voorzien. Telefoongesprekken die over 4G en WiFi lopen, juist veel minder. Hierdoor zijn spraakverbindingen veel helderder.

Om gebruik te kunnen maken van bellen via 4G, kan het zijn dat je deze optie in de instellingen van de smartphone nog moet activeren. Daarnaast komt deze optie voorlopig nog niet beschikbaar voor Simyo gebruikers met een prepaid bundel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.