Jeroen
Jeroen

Review: Sandberg Voodoo Gaming Chair

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Zit fantastisch
 • Perfect voor kantoor
 • Combinatie met footstool voor gaming echt een pre

THE BAD

 • Aan de prijs (wel naar waarde)

Sandberg ontwikkeld zich een ongeluk de laatste jaren. Waar zij eerst al opvielen met goed geprijsde IT en gaming tools, zijn ze nu helemaal los met solar chargers, gamechairs, hun nieuwe active producten en many, many more. Vandaag reviewen hun nieuwe trots; de Sandberg Voodoo Gaming Chair.

Het is niet onze eerste stoel van Sandberg. Een aantal jaar geleden reviewde ik al de Warrior Gaming Chair, een fijne stoel maar nog niet wat het moest zijn. Hij fungeerde als bureaustoel prima, maar miste wat comfort. Dit heeft Sandberg opgepakt met de Commander Gaming Chair (review van Arjen). Deze stoel was al een stuk beter, maar met de Voodoo brengt Sandberg de Don Coroleone van de stoelen uit.

Unboxing

De Sandberg Voodoo Gaming Chair is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. Zwart en wit of blauw en zwart. Ikzelf heb gekozen voor de zwart met witte variant die in een enorm doos werd geleverd aan kantoor. Een doos van 98, bij 65 breed en 32 cm diep mag je verwachten, dat een totaal van 20 kilo weegt.

kleine puzzel komt tevoorschijn, maar de duidelijke stappen in de instructies zorgen ervoor dat zelfs ik de stoel in elkaar kan zetten. Tools worden meegeleverd, evenals de nodige schroefjes. Binnen vijftien minuten staat de stoel en kan het genieten beginnen.

Voodoo

Volgens Sandberg zelf zijn ze tot nu toe de beste gamestoelen van het bedrijf en dat zien we. De stijl, het materiaal het comort. Aan alles lijkt gedacht. Het visuele ontwerp is geïnspireerd op Afrikaanse maskers die de drager kracht, kracht en onoverwinnelijkheid geven. De constructie is echter gebaseerd op ervaring en feedback van klanten. Veel van de materialen zijn bijvoorbeeld sterker dan voorheen, plus er zijn meer instellingen beschikbaar en het zitcomfort is geoptimaliseerd.

 

Specs

Dat er is gekozen voor meer zitcomfort, dat moge duidelijk zijn. Het zitgedeelte, de rug, de zijsteunen en de hoofdsteun zijn bedekt met glanzend PU-leer. In het midden van de stoel een ademende stof (R350mm nylon basis) zodat je na een lange zit niet aan je stoel blijft plakken. De Afmetingen zijn: 72 x 72,5 x 126,5-134,5 cm met een rugleuning van hoogte 88,5 cm en een breedte van 53,5 cm. Houd dus rekening met een forse stoel.

De zittingen van de stoel zijn een combinatie van ruw schuim met een hoge dichtheid. Daaroverheen het PU leer. Deze synthetische leersoort is voordeliger in de aanschaf, gaat even lang mee als gewoon leer, maar hoeft niet de aandacht die je moet geven aan een echt lederen product. Geen zalfjes of sprays nodig. De stoel heeft vijf poten op willen, armleuningen die in vier dimensies verstelt kunnen worden en een klasse 4 gaslift.

 • Max load: 150 kg
 • Superior PU leather with breathable fabric
 • Height adjustable armrest with soft PU surface
 • Dimensions: 72 x 72.5 x 126.5-134.5 cm
 • Backrest: Height 88.5 cm / Width: 53.5 cm
 • Seat width (Including sides): 56 cm
 • Seat foam: Width 40cm / Depth 57cm / Thickness 12cm
 • PU leather with 0.3mm foam
 • Back with high density raw foam
 • Seat with high density molded foam
 • 5 legs / wheels
 • 4D armrests
 • Class 4 gas lift
 • Wood board frame
 • R350mm nylon base

Ervaring

De Voodoo Game chair van Sandberg is een opvallende stoel. Het design van een racestoel, dat iets breder is opgezet om comfort te vergroten. Het zitten voelt al snel alsof je ontspant in een ouderwetse ‘luie stoel’. Een zitcomfort, met veel steun op plaatsen die na een lange zit dat kunnen gebruiken. Ik heb de stoel nu twee weken in gebruik op kantoor. Dus dagelijks zit ik er langere tijden in de stoel dan menig gamer doet.  Ik heb de stoel ingesteld om langdurig, arbo verantwoord te kunnen zitten. Uiteraard kan de stoel op zo worden ingesteld, zodat je er meer in kunt hangen. Wat ik als prettig ervaar is dat de veel besproken kussens in game chairs niet bij deze stoel horen. Het dikke foam van de Voodoo biedt genoeg steun, maar ook zachtheid zonder te veel in te zakken.

Gaming Foot Stool

Als je dan toch gaat voor één van de beste stoelen van het moment, kies dan de foot stool van Sandberg erbij. De Sandberg Gaming Foot Stool geeft je extra comfort wanneer je klaarzit voor een gaming setup! Gemakkelijk in te stellen naar de meest ontspannen positie. Het is in principe gewoon een extra bureaustoel, maar dan zonder rugleuning. Dus verstelbaar met een gaslift 4 en hoogwaardig PU leer. Dus hij is mobiel, van stevige kwaliteit, in te stellen in hoogte en het heeft een onderstel op wielen. Het is ook gaaf om hem te gebruiken als kruk. Gebruik je hem om je benen/voeten te laten rusten, dan moet je de stoel eventjes in de laagste stand zetten. Rijdt de gaming Foot Stool onder je bureau en je hebt de perfecte positie om langdurend te gamen!

 

Conclusie

De Voodoo Game chair van Sandberg prijst zich met 261,99 in het hogere segment. Gelukkig zien we dat ook terug in de kwaliteit van de stoel. Zeer, zeer comfortabel! Voldoende steun voor rug, heup en armen. Hij is ruim, groot en zit gewoon geweldig. Een gave kanttekening is dat deze stoel zeer goed te gebruiken is als bureaustoel op kantoor. Als je een beetje wilt opvallen, dan is dit je kans!

kopen


→ Check de laagste prijs bij Sandberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.