Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sandberg Commander Gaming chair

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Hoog zitcomfort
  • Strak ontwerp

THE BAD

  • Handleiding kan duidelijker

Als er één ding hot was deze gamescom, dan was het de eSports stoel. Dé bureaustoel gebouwd op meer luxe en met een oogstrelend design. De Commander Gaming Chair van Sandberg is zo’n stoel en de afgelopen vier weken heb ik er mijn ontspanning in gezocht, maar er ook mee gewerkt. Het past dan ook prima binnen Het Innovatieve Huis.

Unboxing

Het eerste dat opvalt bij de levering is dat Sandberg alle onderdelen enorm compact in een doos heeft weten onder te brengen. Alles dat beschadigen kan is extra goed verpakt. Je hebt wel wat gereedschap nodig om de Sandberg Commander Gaming Chair in elkaar te zetten, maar dit beperkt zich vooral tot een schroevendraaier.

In elkaar zetten

Het in elkaar zetten van de stoel verloopt niet geheel vlekkeloos. De handleiding is niet helemaal compleet en duidelijk. Zo nu en dan moet je even naar de foto op de doos kijken. Uiteindelijk kom je er wel uit.

Design

Tijdens de Gamescom ondervonden we dat het design van de Commander Gaming Chair niet heel uniek is. Er zijn inmiddels vele stoelen die er een beetje op lijken. Dit neemt niet weg dat de Commander Gaming Chair zeer netjes is geproduceerd.

Kenmerkend voor de Sandberg Commander Gaming Chair zijn de twee rode lijnen die over de zwarte kussens van de stoel lopen. De rug- en hoofdkussens zetten deze strakke lijn voort en laten hem tegelijkertijd afbuigen. Beide kussens zijn volledig optioneel. Wil je ze niet, haal je ze weg.

Sandberg heeft voor PU leer gekozen. Dit is niet alleen een goedkoper materiaal dan echt leer, maar kent ook veel minder onzuiverheden (denk aan littekens) en afwijkingen bij gebruik. Hierdoor is er meer controle over het uiterlijk van de stoel en blijft de prijs beheerbaar.

De Commander Gaming Chair is geplaatst op een vijfpoot met zwenkwielen. Sandberg heeft bredere wielen gebruikt waardoor deze wat vriendelijker zijn voor de ondervloer. Slim.

Specs

De stoel is in zijn geheel van PU leer gemaakt. Dit zit om een ijzeren frame gespannen met stevige kussens. Deze kussens zorgen ervoor dat de stoel haar vorm goed behoudt, maar deze ook voldoende steun geeft.

Om de hoogte van de Commander Gaming Chair aan te passen beschikt deze over een klasse 4 gaslift. Sandberg geeft 5 jaar garantie op de gehele stoel, dus ook het gaslift systeem. Ze hebben er dus veel vertrouwen in. De totale hoogte komt op 132 centimeter. Het geheel weegt ongeveer 20 kilo.

Naast dat de stoel in hoogte verstelbaar is, is de rugleuning ook verstelbaar. Deze kan zowel rechtop als naar achteren worden geplaatst. Dit laatste is heerlijk voor een siësta op kantoor. De armleuningen zijn ook in hoogte verstelbaar. Hoewel van plastic, voelt de textuur aan als die van het PU leer. Alleen niet zo zacht.

De zitting van de Commander Gaming Chair is 50 centimeter breed en zo’n 53 centimeter diep. De rugleuning is zo’n 59 centimeter breed en 84 centimeter hoog. Wij Hollanders zijn doorgaans iets langer dan bijvoorbeeld de Aziatische gebruiker. Geen zorgen, de ruglengte is echt prima. De stoel kan maximaal een gewicht van 150 kilo hebben.

Zitcomfort

Het zitcomfort van de Sandberg Commander Gaming Chair is geweldig. Ik had verwacht het rugkussen al snel naast me neer te leggen. Voor een lendensteun leek deze me veel te groot. In de praktijk zorgt het formaat voor een constante druk op de onderrug en dat is behoorlijk comfortabel. Het helpt me zelfs in de juiste zithouding te blijven tijdens mijn kantoorwerk (zoals het tikken van deze review).

Ook erg fijn zijn de zijkussens. Deze zitten naast het dijbeen en bij de schouders. Ze geven net dat beetje extra steun dat ik bij traditionele bureaustoelen mis.

Conclusie

Sandberg is met haar Commander Gaming Chair één van de goedkopere oplossingen wanneer je een eSports stoel zoekt. Of gewoon een hele fijne bureaustoel met voldoende steun in en om de rug. Het is vooral de montagehandleiding waarop de stoel punten verliest. De kwaliteit die je voor deze prijs krijgt is verder perfect te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.