Logo GadgetGear.nl
Husqvarna Automower 435X AWD
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Husqvarna lanceert 4WD grasmaairobot

De wereld van de grasmaairobots staat niet stil, zelfs niet op het Mobile World Congress. Daar liet Husqvarna deze week de eerste robotmaaier met all-wheel-drive en AI zien.

AI is het toverwoord in mobile. Sinds 2018 wordt het letterlijk overal opgeplakt. Dit jaar zien we ook steeds meer producten buiten mobile die het label AI gebruiken. Eerder las je al over een AI aangedreven tandenborstel en nu weer een grasmaaier.

De Husqvarna Automower 435X AWD werkt met zowel Google Assistant als Amazon Alexa en IFTTT. Daarnaast komt hij met een open API zodat ook andere partijen met de Automower 435X AWD kunnen integreren. De robot grasmaaier is ook compatible met Gardena SmartSystem. Bovendien gaat de robot intelligent met sensordata om. Zo weet het na een aantal rondjes waar bepaalde objecten in de tuin staan, en gaat het daar intelligent mee om. In de toekomst verwacht Husqvarna dat de robot ook intelligent om gaat met haar planning. Dat deze bijvoorbeeld weet wanneer bewoners niet thuis zijn en juist dan gaat maaien.

Het sterkste verhaal blijkt echter de all wheel drive en de nieuwe constructie met twee delen die los van elkaar kunnen scharnieren. Hiermee kan deze maaier hellingen van 70% maaien. Ideaal voor woningen aan een dijk of aan een sloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.