Het lijkt erop dat Intertoys is gered. De van oorsprong Nederlandse winkelketen gaat onderdeel uitmaken van het Portugese Green Swan, de grootste keten van speelgoedwinkels in Europa.

Green Swan kocht vlak na het faillissement als de Vlaamse Bart Smit winkels op om die meteen om te bouwen tot de eigen Maxi Toys formule. Die formule is zeer actief in Zuid-Europa. Daarnaast bezit het in diverse landen de winkels van Toys’r’us dat eerder failliet ging.

Met de overname zullen 1.000 van de 1.500 banen worden behouden. Een fors deel van de eigen winkels zal worden gesloten. Morgen zal Intertoys een lijst publiceren met winkels die dicht gaan. In die winkels start zaterdag een grote uitverkoop om zo snel mogelijk van de inventaris af te komen. Het hoofdkantoor en de distributiecentra blijven behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.